Hoe Twee Foto's Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Foto's Te Lijmen
Hoe Twee Foto's Te Lijmen

Video: Hoe Twee Foto's Te Lijmen

Video: Hoe Twee Foto's Te Lijmen
Video: How to merge two photos into one | New Snapseed Photo Editing Tutorial 2024, Mei
Anonim

De bewerking van het combineren van meerdere afbeeldingen tot één is heel typerend voor verschillende taken die verband houden met het bewerken van digitale rasterafbeeldingen, bijvoorbeeld bij het maken van fotocollages. Het combineren gebeurt in de regel door achtereenvolgens grafische fragmenten aan het basisbeeld toe te voegen. In het eenvoudigste geval moet u in de regel twee afbeeldingen aan elkaar lijmen.

Hoe twee foto's te lijmen
Hoe twee foto's te lijmen

Noodzakelijk

raster grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een van de samengevoegde afbeeldingen in Adobe Photoshop. Om dit te doen, drukt u op de toetsen Ctrl + O of selecteert u de items "Bestand" en "Open …" in het hoofdmenu. Ga vervolgens in het dialoogvenster "Openen" naar de map met het bestand, selecteer het in de lijst en druk op de knop "Openen".

Stap 2

Laad de tweede van de samengevoegde afbeeldingen in de editor. Net als bij de vorige stap, opent u de afbeelding in een nieuw documentvenster.

Stap 3

Selecteer een fragment van de tweede afbeelding, dat deel moet uitmaken van de resulterende afbeelding. Gebruik hiervoor de selectietools. Ze worden geactiveerd door de overeenkomstige knoppen op de werkbalk. Selecteer grote gebieden met het gereedschap Rechthoekig selectiekader of het hulpmiddel Elliptisch selectiekader. Om gebieden met een complexe vorm te selecteren, kunt u de gereedschappen van de Lasso Tool-groep gebruiken. U kunt ook het snelmasker, het gereedschap Toverstaf of het gereedschap Snelle selectie gebruiken. Om een gebied aan een bestaande selectie toe te voegen, werkt u met de gereedschappen terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Gebruik op dezelfde manier de toets alt="Image" om willekeurige gebieden van de selectie uit te sluiten.

Stap 4

Kopieer de selectie naar het klembord. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + C, of gebruik het item "Kopiëren" van het menu "Bewerken".

Stap 5

Voeg de eerder gekopieerde afbeelding aan het klembord toe aan de eerste van de geopende afbeeldingen. Schakel over naar het documentvenster van de eerste afbeelding. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + V, of gebruik het item "Plakken" van het menu "Bewerken".

Stap 6

Transformeer en verplaats de geplakte afbeelding van het klembord om de grootte en positie aan te passen aan de details van de achtergrondafbeelding. Gebruik de items "Schaal", "Perspectief", "Vervormen", "Warp", "Rotate", "Skew" in het gedeelte "Transform" van het menu "Bewerken", of druk op Ctrl + T om een gratis transformatie uit te voeren.

Stap 7

Sla de gecombineerde afbeelding op. Druk op Alt + Shift + Ctrl + S of kies "Bestand" en vervolgens "Opslaan voor web en apparaten" in het menu. Stel de compressiesnelheid en het formaat van de afbeelding in. Klik op de knop "Opslaan". Selecteer een naam en pad om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: