Hoe Meerdere Foto's In Photoshop Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Meerdere Foto's In Photoshop Te Lijmen
Hoe Meerdere Foto's In Photoshop Te Lijmen

Video: Hoe Meerdere Foto's In Photoshop Te Lijmen

Video: Hoe Meerdere Foto's In Photoshop Te Lijmen
Video: Meerdere foto's samenvoegen in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Foto's plakken is een soort fotomontage die ontwerpers vaak in hun werk gebruiken. Als de foto's hetzelfde formaat hebben, wordt het werk gemakkelijker. Met afbeeldingen van verschillende formaten moet je wat langer werken, dus met behulp van de programma-opties is het beter om de formaten van de afbeeldingen hetzelfde te maken.

Hoe meerdere foto's in Photoshop te lijmen
Hoe meerdere foto's in Photoshop te lijmen

instructies:

Stap 1

Installeer Adobe Photoshop op uw computer. Voer het programma uit. Open de benodigde afbeeldingen erin. Kies Openen in het menu Bestand. Zoek in het venster dat verschijnt de bestanden die u nodig hebt en klik op "Openen".

Stap 2

Alle foto's verschijnen in het hoofdvenster. Om het werken gemakkelijk te maken, plaatst u ze naast elkaar. Het is beter om foto's van hetzelfde formaat te maken om de taak te vereenvoudigen. Om de maat te vinden en onder elkaar te passen, opent u het item Afbeeldingsgrootte in het menu Afbeelding. Bepaal voor welke afbeelding alle anderen zullen veranderen. Vergroot het formaat indien nodig, zodat alle andere foto's worden opgenomen. Dit helpt de tool Canvasgrootte (menu Afbeelding, item Canvasgrootte). Noteer in het veld Breedte de nieuwe maat (de huidige maat geeft de werkelijke maat weer). Het item Anchor geeft aan in welke richting het formaat van de afbeelding wordt gewijzigd.

Stap 3

Selecteer een van de foto's en druk op "Selectie" - "Alle" of sneltoetsen Ctrl + A. Open vervolgens Bewerken en klik op Kopiëren.

Stap 4

Maak een nieuw bestand aan. Nadat u op "Bestand" - "Nieuw" hebt geklikt, verschijnt er een venster waarin u in het veld "Instellingen" "Klembord" selecteert. U moet de lengte en breedte van het canvas wijzigen. Hiervoor wordt de waarde van de kleinste zijde zo vaak verhoogd als er foto's zijn om de bestandsbreedte te vergroten. Een paar pixels toegevoegd voor hoofdruimte zullen niet in de weg zitten. Geef nu het commando "OK".

Stap 5

Wanneer een nieuw bestand verschijnt, kopieert u alle foto's één voor één (Ctrl + A en Ctrl + C) en plakt u ze in het veld van de toekomstige samengevoegde foto ("Bewerken" - "Plakken" of sneltoetsen Ctrl + V). Bewerk het nummer handmatig. Vlak af en kleur correct. Sla het bestand vervolgens op met een nieuwe naam.

Aanbevolen: