Hoe Een Pdf-bestand Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pdf-bestand Te Lijmen
Hoe Een Pdf-bestand Te Lijmen

Video: Hoe Een Pdf-bestand Te Lijmen

Video: Hoe Een Pdf-bestand Te Lijmen
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Informatie die op één plek is verzameld, bijvoorbeeld in een boek, wordt veel beter waargenomen dan als ongerelateerde passages op afzonderlijke vellen papier. Elektronische documenten zijn geen uitzondering. Om niet telkens naar afzonderlijke bestanden te verwijzen, is het beter om ze gewoon samen te voegen tot één.

Hoe een pdf-bestand te lijmen
Hoe een pdf-bestand te lijmen

Noodzakelijk

Adobe Acrobat Professioneel

instructies:

Stap 1

Open Adobe Acrobat Professional, klik op Bestand -> PDF maken -> Van meerdere bestanden. In het gedeelte Bestanden toevoegen is er een knop Bladeren, klik erop. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gevraagd de bestanden te selecteren die u wilt combineren.

Stap 2

Het veld Bestandstype is standaard ingesteld op Alle ondersteunde indelingen. Daarom, om het gemakkelijker te vinden, klikt u op het paneel om het vervolgkeuzemenu te openen en Adobe PDF-bestanden te installeren. Nu worden alleen mappen en pdf-bestanden weergegeven in het verkennervenster.

Stap 3

Selecteer de gewenste bestanden. Als ze zich in dezelfde directory bevinden, gebruik dan de sneltoetsen tijdens het selectieproces. Als u op een van de bestanden klikt, Shift ingedrukt houdt en vervolgens op een ander bestand klikt, dat een paar regels verwijderd is van het eerste, worden beide bestanden geselecteerd, evenals de bestanden die ertussen stonden. Als u Ctrl ingedrukt houdt en op afzonderlijke bestanden klikt, blijft er een selectie op al deze bestanden staan. Klik na het selecteren van de bestanden op Toevoegen. Als de gewenste bestanden zich in verschillende mappen bevinden, moet u deze stappen herhalen.

Stap 4

De geselecteerde bestanden verschijnen in het gebied Te combineren bestanden. De uiteindelijke indeling van de pagina's in het toekomstige pdf-document hangt af van hoe ze zich in deze lijst bevinden. Om het document te verplaatsen, selecteert u het met de linkermuisklik en gebruikt u vervolgens de knoppen Omhoog (om omhoog te gaan) en Omlaag (om omlaag te bewegen). Beide knoppen bevinden zich in het gebied Bestanden schikken, waar naast hen ook Verwijderen is - het wordt gebruikt om bestanden uit de lijst te verwijderen.

Stap 5

Als u een voorbeeld van het document wilt bekijken, selecteert u het en klikt u op de knop Voorbeeld. Er verschijnt een nieuw venster met een miniatuurkopie van het pdf-bestand. Gebruik de pijltjestoetsen om door de pagina's te bladeren. Klik op OK om dit venster te verlaten.

Stap 6

Nadat u de documenten naar wens in de lijst hebt geplaatst, klikt u op OK. Er verschijnt een nieuw venster waarin u wordt gevraagd om de gelijmde bestanden op te slaan. Selecteer het pad om op te slaan, geef een naam op voor het toekomstige document, selecteer in het vak Opslaan als type Adobe PDF-bestanden en klik op Opslaan.

Aanbevolen: