Hoe Foto's Te Lijmen In Paint.net

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Te Lijmen In Paint.net
Hoe Foto's Te Lijmen In Paint.net

Video: Hoe Foto's Te Lijmen In Paint.net

Video: Hoe Foto's Te Lijmen In Paint.net
Video: "GRATIS een mooie banner" hoe maak je een banner met paint.net [TUTORIAL] 2024, Mei
Anonim

Met de gratis grafische editor Paint.net kunt u verschillende collages maken van kant-en-klare afbeeldingen. In dit geval kan de grens tussen de afbeeldingen duidelijk of wazig zijn.

Hoe foto's te lijmen in Paint.net
Hoe foto's te lijmen in Paint.net

instructies:

Stap 1

Open de eerste foto met de opdracht "Openen" in het menu "Bestand" en geef het pad naar het gewenste bestand op. Als de afbeelding erg groot is, verklein hem dan zodat hij in de collage past. Selecteer de opdracht Formaat wijzigen in het menu Afbeelding en selecteer de gewenste waarden in de vakken Breedte en Hoogte. Schakel het selectievakje Aspect Ratio behouden in om vervorming te voorkomen.

Stap 2

Open de tweede foto en verklein deze op dezelfde manier. Als u foto's naast elkaar in een horizontaal vlak wilt plaatsen, is het wenselijk dat hun waarden in hoogte samenvallen. Kies in het menu Bestand de optie Alles selecteren en vervolgens Kopiëren.

Stap 3

Als u twee foto's naast elkaar wilt plaatsen, moet u de canvasgrootte van de eerste afbeelding vergroten. Schakel over naar de eerste foto, ga naar het menu Afbeelding en klik op de opdracht Canvasgrootte. De breedte van het canvas moet gelijk zijn aan de totale breedte van beide foto's.

Canvasgrootte vergroten
Canvasgrootte vergroten

Stap 4

Gebruik de toetsen Ctrl + V om een tweede foto in de vrije ruimte naast de eerste afbeelding te plakken. Pas indien nodig de grootte aan met behulp van de formaatgrepen aan de zijkanten en hoeken van de afbeelding.

Beeld
Beeld

Stap 5

U kunt een vloeiende overgang van de ene foto naar de andere maken. Plaats hiervoor de afbeeldingen op 2 lagen, boven elkaar. Klik op de werkbalk op Verloop. Geef op de eigenschappenbalk een lineair type op. Selecteer Transparantie in de lijst Kleur en Transparantie. Activeer de bovenste laag en trek een horizontale lijn op de foto.

Aanbevolen: