Toegang Tot Een Windows-map Weigeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Windows-map Weigeren
Toegang Tot Een Windows-map Weigeren

Video: Toegang Tot Een Windows-map Weigeren

Video: Toegang Tot Een Windows-map Weigeren
Video: Windows 7/8/10 - Foutmelding 'U heeft geen toestemming om toegang te krijgen' 2024, Mei
Anonim

Het beperken van de toegang tot geselecteerde mappen of een bestand in het Microsoft Windows-besturingssysteem gebeurt standaard via het systeem zelf, zonder tussenkomst van aanvullende software.

Toegang tot een Windows-map weigeren
Toegang tot een Windows-map weigeren

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het beperken van de toegang tot de geselecteerde map of het geselecteerde bestand uit te voeren en naar het item "Toolbar" te gaan.

Stap 2

Vouw het menu Extra in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster uit en selecteer Mapopties.

Stap 3

Selecteer het tabblad Weergave van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend en schakel de rij Basisbestand delen gebruiken uit.

Stap 4

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken en keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de procedure voor het beperken van de toegang tot de geselecteerde map voort te zetten.

Stap 5

Selecteer het item "Alle programma's" en open de link "Standaard".

Stap 6

Start de toepassing Windows Verkenner en open het contextmenu van de te beperken map door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 7

Selecteer Eigenschappen en open het tabblad Beveiliging van het nieuwe dialoogvenster.

Stap 8

Geef het account op dat moet worden beperkt in de lijst, of klik op de knop Toevoegen om bestaande gebruikers te bekijken en te selecteren.

Stap 9

Pas het selectievakje in de kolom "Verbieden" toe in de velden die moeten worden bewerkt en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 10

Selecteer de optie "Geavanceerd" om de instellingen voor toegangsrechten voor de geselecteerde map te bewerken en geef het vereiste account op in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 11

Klik op de knop "Wijzigen" en pas de selectievakjes toe in de vakjes van de gewenste toegangsbeperkingen.

Stap 12

Vink het vakje aan naast "Deze machtigingen alleen toepassen op objecten en containers binnen deze container" om de geselecteerde machtigingen te beperken tot submappen maar niet tot submappen en bevestig uw keuze door op OK te klikken of ga terug naar het tabblad Beveiliging van de geselecteerde map en klik op de knop Geavanceerd om een bewerking uit te voeren om de overname van machtigingen van de bovenliggende map ongedaan te maken.

Stap 13

Haal het vinkje weg bij "Overnemen van bovenliggende machtigingen die van toepassing zijn op onderliggende objecten" in het dialoogvenster dat wordt geopend en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken.

Aanbevolen: