Toegang Tot Een Computer Weigeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Computer Weigeren
Toegang Tot Een Computer Weigeren

Video: Toegang Tot Een Computer Weigeren

Video: Toegang Tot Een Computer Weigeren
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Zelfs als u weet dat niemand uw computer schade wil toebrengen, is het beter om de toegang tot de computer te weigeren. Als naast u, beginnende gebruikers of kinderen een pc gebruiken, is het mogelijk dat ze per ongeluk het gewenste bestand of stuurprogramma verwijderen, en zullen er problemen ontstaan en kan het ook nodig zijn om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Daarom is het niet overbodig om de toegang tot een computer te weigeren of de toegang tot de individuele apparaten en gegevens die erop zijn opgeslagen te beperken.

Toegang tot een computer weigeren
Toegang tot een computer weigeren

instructies:

Stap 1

Om de toegang tot de computer volledig uit te sluiten: ga naar het BIOS (druk op Delete een paar seconden nadat de cijfers op het scherm verschijnen en de geheugencontrole start), en in het BIOS-functies Setup-menu dat verschijnt, selecteer de optie Gebruikerswachtwoord en vervolgens voer het wachtwoord in.

Stap 2

Er is ook een instelling voor Supervisorwachtwoord in dit menu. Als u wilt dat anderen uw computer kunnen gebruiken zonder toegang tot de BIOS-instellingen, kiest u dit wachtwoord. Noteer het wachtwoord dat u hebt ingevoerd, want als u het vergeet, kunt u de computer niet aanzetten op alle.

Stap 3

Om gebruikersrechten te beperken wanneer u op uw computer werkt, gebruikt u programma's die zijn ontworpen om de toegang tot uw computer te beperken. U kunt ook hulpprogramma's gebruiken die uw computer beschermen tegen indringers. Deze programma's omvatten: Homesoft KEY 1.0 b.7, WinLock 1.75, NVD Monitor 3.0, Forpost 2.2D, Desktop-Lok 6.0.0, Limited Access 2.0, DeviceLock ME 1.0 Beta 2, AdjustCD 5.0 beta.

Aanbevolen: