Toegang Tot Mappen Weigeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Mappen Weigeren
Toegang Tot Mappen Weigeren

Video: Toegang Tot Mappen Weigeren

Video: Toegang Tot Mappen Weigeren
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Voor iedereen die gedwongen wordt om één computer met andere gebruikers te delen, is het probleem van het beschermen van hun persoonlijke gegevens tegen nieuwsgierige blikken urgent. Helaas heeft het Windows-besturingssysteem geen standaardhulpmiddelen voor het instellen van wachtwoorden voor mappen, dus om uw gegevens tegen vreemden te beschermen, moet u de toegang tot deze mappen weigeren.

Toegang tot mappen weigeren
Toegang tot mappen weigeren

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u meerdere accounts aanmaken - één voor elk van de computergebruikers. Klik hiervoor op het menu "Start" - "Configuratiescherm" - "Gebruikersaccounts" - "Een ander account beheren" - "Een account aanmaken". Stel na het aanmaken van accounts uw wachtwoord in. Wanneer de computer nu opstart, wordt elke gebruiker met zijn eigen account op het systeem ingelogd.

Stap 2

Nadat u ten minste één account hebt aangemaakt, selecteert u de map waartoe u de toegang van andere gebruikers wilt beperken en door er met de rechtermuisknop op te klikken, selecteert u het menu-item "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toegang" en klik op de knop "Delen". Selecteer de gebruiker die u de toegang wilt blokkeren in de lijst en klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen. Klik vervolgens op de knop Delen om de wijzigingen door te voeren. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnt er een slot op het mappictogram en is de toegang tot alle gebruikers behalve jij beperkt.

Aanbevolen: