Hoe Het Scherm Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Aan Te Passen
Hoe Het Scherm Aan Te Passen

Video: Hoe Het Scherm Aan Te Passen

Video: Hoe Het Scherm Aan Te Passen
Video: Hoe de mobiele scherm foto te veranderen 2023, Maart
Anonim

Als u veel tijd voor een beeldscherm doorbrengt, kunt u uw werk comfortabeler en veiliger maken. Een goed geconfigureerd beeldscherm geeft de beste kleurweergave, is minder vermoeiend voor uw ogen en stelt u ook in staat afdrukken van betere kwaliteit op uw printer te krijgen. Veel pc-gebruikers doen er helaas, behalve naar de monitor kijken, niets meer mee. Dus hebben we het scherm opgezet.

Veel gebruikers gebruiken niet eens de weergave-instelling van hun monitor, maar tevergeefs
Veel gebruikers gebruiken niet eens de weergave-instelling van hun monitor, maar tevergeefs

instructies:

Stap 1

Kleur temperatuur. Wat is het? Het punt is dat de witte gloed van een beeldscherm niet echt puur wit is. Het kan anders zijn, variërend van blauwachtig wit tot roodachtig wit. De specifieke temperatuur die door de gebruiker is geselecteerd, moet overeenkomen met het meest aangename punt in dit spectrum.

Stap 2

Stel dat uw monitor bij een winkelbalie aankomt en vervolgens bij u thuis met een kleurtemperatuur van 9300 K. Op het display van zo'n monitor zal de witte kleur blauw worden. Veel mensen geven echter de voorkeur aan de warmere tinten (6500 K). Dus in het instellingenmenu van elke moderne monitor zijn er twee kleurtemperatuuropties - 6500 K en 9300 K. En de gebruiker heeft ook de mogelijkheid om de instellingen handmatig te bedienen, door een of andere kleur toe te voegen of af te trekken.

Stap 3

Helderheid en contrast. Met helderheidsregeling is alles duidelijk: hoe hoger de helderheid, hoe helderder het beeld en vice versa. Als u de helderheidsparameter instelt op een lage waarde, zullen de grijstinten zwart naderen. Als de helderheid te hoog is ingesteld, wordt zelfs zwart op de monitor grijs.

Stap 4

Als u een grijswaardentabel op uw computer hebt, geeft u deze weer op het beeldscherm van de monitor. Als er geen tabel is, moet u deze van internet downloaden. Verlaag vervolgens de helderheid totdat het laatste paar donkere tinten zwart wordt. Verhoog nu geleidelijk de helderheid totdat de eerste grijze tint naast het zwarte gebied verschijnt. Hierdoor wordt de monitorweergave aangepast voor optimale helderheid.

Stap 5

Ga nu verder met kleurprofielen. Het rood dat op de printer wordt afgedrukt, kan heel anders zijn dan het rood dat uw grafische kaart of scanner produceert. Om u te helpen de kleurweergave van verschillende grafische apparaten te matchen, biedt Windows ICC-kleurprofielen, die fungeren als een algemene kleurbeheertaal.

Stap 6

Elk apparaat heeft zijn eigen specifieke spectrum nodig. Om te controleren of alle profielen die het systeem nodig heeft, beschikbaar zijn en om ze te configureren, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer vervolgens "Eigenschappen", klik op het tabblad "Instellingen" en vervolgens op de knop "Geavanceerd". Selecteer het tabblad "Kleurbeheer" - er zal informatie zijn over alle kleurprofielen die zich in het systeem bevinden.

Populair per onderwerp