Hoe Het Deksel Op Een Laptop Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Deksel Op Een Laptop Aan Te Passen
Hoe Het Deksel Op Een Laptop Aan Te Passen

Video: Hoe Het Deksel Op Een Laptop Aan Te Passen

Video: Hoe Het Deksel Op Een Laptop Aan Te Passen
Video: How To Make Any Laptop Touch Screen! 2024, Mei
Anonim

Informatietechnologie evolueert voortdurend om gebruikers maximaal gebruikscomfort te bieden. Computerkopers kiezen steeds vaker voor lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen laptops. Voor een handiger gebruik kan de gebruiker de technische functies van de laptop aanpassen aan zijn wensen.

Hoe het deksel op een laptop aan te passen
Hoe het deksel op een laptop aan te passen

instructies:

Stap 1

Het bovenpaneel van de laptop is multifunctioneel: gesloten, het beschermt de computer tegen invloeden van buitenaf; open - is een monitor voor werk en een scherm om films te kijken. U kunt de helderheid van de monitor aanpassen met behulp van het toetsenbord. In de regel heeft het speciale knoppen met de afbeelding van de "zon". Klik erop om het licht- en donkercontrast van de monitor aan te passen. U kunt het beeld op de monitor ook tijdelijk uitschakelen op het toetsenbord door op een speciale knop te drukken. Op Asus-laptops is dit een kruisje dat in het vierkant van het scherm wordt geplaatst. Deze knoppen kunnen worden geactiveerd door tegelijkertijd op de Fn-toets te drukken.

Stap 2

Je wilt de laptop ophangen. Sluit de computerkap om het stroomverbruik te verminderen en de duurzaamheid van de monitor te behouden. Let tegelijkertijd op de instellingen: of je computer blijft werken met gesloten deksel (hij speelt bijvoorbeeld muziekbestanden af), of hij gaat in "slaapstand". U kunt de instellingen aanpassen in een speciale map. Ga naar het Startmenu. Selecteer "Configuratiescherm".

Stap 3

Zoek de snelkoppeling "Weergeven", open deze door op twee sneden te klikken met de linkermuisknop of gebruik de rechterknop door de optie "Openen" te selecteren in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 4

Zoek in het menu "Scherm" het tabblad "Schermbeveiliging". Hier kun je instellen hoe lang het duurt voordat de monitor in slaap valt na het uitschakelen, inclusief een energiebesparende screensaver.

Stap 5

Druk op de aan knop. Kijk naar het menu Aan/uit-knoppen. Hier is een regel met de functies "Als je het deksel van de laptop sluit:". Kies de optie die bij je past. Ofwel wanneer de klep gesloten is, stopt de computer niet en blijven geopende applicaties (inclusief internet) functioneren, ofwel gaat de computer in de standby-modus. In dit geval blijft de computer aan, maar worden alle toepassingen en harde schijven gestopt en wordt ook het stroomverbruik aanzienlijk verminderd. In de standby-modus kan de laptop enkele uren worden losgekoppeld van het netwerk.

Stap 6

Selecteer de gewenste functie die wordt geactiveerd wanneer het deksel wordt gesloten, druk op de knoppen "Toepassen" en "OK".

Aanbevolen: