Hoe Uw Code Op Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Uw Code Op Te Maken
Hoe Uw Code Op Te Maken

Video: Hoe Uw Code Op Te Maken

Video: Hoe Uw Code Op Te Maken
Video: Tip: zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app 2024, April
Anonim

Gevallen waarin de broncode van een programma uit één regel bestaat, zijn uiterst zeldzaam. Meestal bevat de bron honderden tot duizend (soms - tot enkele honderdduizenden) regels code en het werken eraan duurt enkele weken of maanden. Later moet de programmeur weer terug naar de oude en redelijk vergeten broncode. Eenvoudig te lezen ontwerp van de code bespaart veel tijd die wordt besteed aan het werken met een reeds geschreven programma - dit geldt zowel voor opmerkingen en beschrijvende namen van variabelen en door de gebruiker gedefinieerde functies, als voor het formatteren van de broncode.

Hoe uw code op te maken
Hoe uw code op te maken

instructies:

Stap 1

Gebruik de opmaakmogelijkheden van de programmeeromgeving zelf als je de mogelijkheid hebt om de lay-out van de broncode te verzorgen terwijl je het programma schrijft. Met de meeste code-editors kunt u dit doen - bijna allemaal respecteren ze automatisch de inspringing die op de vorige regel is gebruikt wanneer u op de Enter-toets drukt. Bovendien bieden de instellingen meestal de mogelijkheid om het gebruik van tabbladen of variabele spaties voor opmaak te specificeren. Bewaar veelgebruikte codeblokken in codebibliotheken die al zijn opgemaakt, zodat u dit niet elke keer opnieuw hoeft te doen.

Stap 2

Gebruik de ingebouwde functie van de code-editor als u de kant-en-klare broncode van het programma moet formatteren - deze is beschikbaar in veel populaire programmeeromgevingen. De plaatsing van de link om deze functie te starten is afhankelijk van de gebruikte editor. In de toepassing PHPEdit wordt deze optie bijvoorbeeld in de sectie "Extra" van het menu geplaatst. De overeenkomstige subsectie wordt hier "Codeopmaak" genoemd. Daar kunt u opties selecteren voor het opmaken van alleen het actieve document of de inhoud van alle geopende vensters, en er is ook een link om het instellingenpaneel voor deze procedure te starten. Sommige editors hebben dit soort ingebouwde functies niet, maar ze stellen je in staat om extra plug-ins te downloaden van de website van de fabrikant en deze in combinatie met het programma te gebruiken.

Stap 3

Kies een gespecialiseerd programma dat niet is ontworpen voor het maken van broncode, maar voor het formatteren ervan, als uw editor niet de bijbehorende ingebouwde functie heeft. Dergelijke toepassingen zijn in de regel ontworpen om te werken met broncodes in een of meerdere programmeertalen. Er zijn echter ook programma's waarmee u reeksen regels kunt wijzigen in overeenstemming met de verwerkte code. De applicatie Polystyle (https://polystyle.com) kan bijvoorbeeld bronnen opmaken in een tiental programmeertalen. Bovendien biedt het een functie van maskering ("verduistering") van de programmacode, wat ook nuttig kan zijn.

Aanbevolen: