Hoe Zich Te Ontdoen Van ICQ-spam

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van ICQ-spam
Hoe Zich Te Ontdoen Van ICQ-spam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van ICQ-spam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van ICQ-spam
Video: Тайна звуков iCQ (Аськи) 2024, April
Anonim

Soms is ICQ vaker spam dan berichten van vrienden en kennissen. In principe zijn dergelijke spamberichten onschadelijk - ze kunnen slechts een paar minuten van uw tijd in beslag nemen om de brief te lezen, verder te verwijderen en het tabblad van de ongenode gast te sluiten. Maar soms bevatten spamberichten, naast de advertentietekst, links naar verschillende bronnen waarmee u bij de virusprogramma's kunt komen.

Hoe zich te ontdoen van ICQ-spam
Hoe zich te ontdoen van ICQ-spam

Noodzakelijk

ICQ- of QIP-client

instructies:

Stap 1

Start de programmaclient (ICQ of QIP) op uw computer In de QIP-client vindt u in de linkerkolom van de tabbladen met instellingen voor verschillende programma-opties het tabblad "Anti-spam". Klik op het tabbladpictogram en u ziet een nieuw programmavenster met anti-spaminstellingen. Hier zijn de secties "Opties" en "Voor degenen die niet op mijn contactenlijst staan".

Stap 2

Vink in de eerste sectie het vakje "Melden wanneer een bericht is geblokkeerd" aan - deze beveiligingsfunctie biedt natuurlijk niet, maar houdt u op de hoogte van alle ontvangen en geblokkeerde spamberichten. Zoek in dezelfde sectie het item "Alleen berichten accepteren van degenen op mijn lijst" - op deze manier bent u gegarandeerd beschermd tegen spam en onbekende contacten, maar kunt u berichten overslaan van mensen om wie u geeft.

Stap 3

Vink in het gedeelte "Voor degenen die niet op mijn contactenlijst staan" het vakje "Geen links naar websites accepteren" aan en vink ook het vakje "Anti-spambot inschakelen" aan. Deze instelling beschermt je heel goed tegen het ontvangen van berichten van bots en spammers, en in zijn werk past het een zeer interessant en slim principe toe: een onbekende contactpersoon die je een bericht heeft gestuurd, krijgt automatisch een eenvoudige vraag als "Hoe zal de aarde in het Engels zijn?" ?" of "Hoeveel is 2 + 2". Een echte persoon zal de vraag natuurlijk beantwoorden, maar een bot en een spammer niet. En pas nadat de contactpersoon uw vraag heeft beantwoord, ontvangt u zijn bericht.

Stap 4

Als je de ICQ-client hebt geïnstalleerd, zoek dan in de menusectie het item "Mijn tools", ga naar deze sectie en klik op de regel "Parameters" daarin. In deze sectie moet u de subsectie "Geavanceerd" openen en vervolgens - "Privacy".

Stap 5

Hier is een venster met instellingen voor het anti-spamprogramma. Nogmaals, je ziet verschillende items met de instellingen "Mijn contacten niet toestaan", "Mijn contacten zijn niet zichtbaar in mijn profiel" en "Wie kan mijn vrienden bekijken". Vink in de eerste alinea beide opties aan: "Stuur mij berichten" en "Bel mij". In de tweede en derde alinea kunt u de opties van uw keuze markeren, aangezien deze niet verantwoordelijk zijn voor spambeveiliging, maar voor uw privacy.

Aanbevolen: