Hoe Het Mac-adres Op Een Router Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mac-adres Op Een Router Te Wijzigen
Hoe Het Mac-adres Op Een Router Te Wijzigen

Video: Hoe Het Mac-adres Op Een Router Te Wijzigen

Video: Hoe Het Mac-adres Op Een Router Te Wijzigen
Video: How to Add MAC Address in Home Router | How to Enable Wifi MAC Filter? | Secure WiFi with MAC Filter 2024, Mei
Anonim

Elke router (router), evenals elk ander netwerkapparaat, heeft zijn eigen unieke nummer - het MAC-adres, dat vrij eenvoudig kan worden geleerd en gewijzigd.

Hoe het mac-adres op een router te wijzigen
Hoe het mac-adres op een router te wijzigen

Om erachter te komen welk MAC-adres op de router is ingesteld, hoeft u alleen maar de routerbox om te draaien en het bijbehorende nummer wordt geschreven in het MAC ID-veld, dat meestal uit 12 letters en cijfers bestaat. Bovendien kan het MAC-adres worden gevonden via een speciale webinterface waarmee elk dergelijk apparaat is uitgerust (het wijzigen van het MAC-adres gebeurt trouwens ook in de webinterface van de router).

Hoe vind ik mijn MAC-adres?

Voordat u het MAC-adres van de router wijzigt, moet u het MAC-adres achterhalen van de netwerkkaart van de computer waarop eerder de kabel van de provider werd aangesloten. U kunt het nummer op verschillende manieren achterhalen, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem dat op de pc wordt gebruikt.

In Windows XP moet u bijvoorbeeld naar het menu Start en naar het Configuratiescherm gaan. In het venster dat verschijnt, moet u "Netwerkverbindingen" openen. Vervolgens moet u de actieve internetverbinding vinden waarin u geïnteresseerd bent en de rechtermuisknop gebruiken om het contextmenu te openen en vervolgens het item "Status" selecteren. Klik in het tabblad "Support" op de knop "Details", waarna een speciaal venster wordt geopend en onder het item "Fysiek adres" het MAC-adres van de netwerkkaart wordt aangegeven.

In Windows 7 is deze procedure bijna identiek. De gebruiker moet ook naar het "Configuratiescherm" gaan en vervolgens naar het "Netwerkcentrum". Vervolgens moet u aan de linkerkant "Adapterinstellingen wijzigen" selecteren en de gewenste verbinding zoeken. Nadat u met de rechtermuisknop hebt geklikt, wordt het item "Status" geselecteerd en in het geopende venster "Informatie". Het MAC-adres is te vinden in de regel "Fysiek adres". Nadat het nummer dat u zoekt is gevonden, kunt u dit het beste op een vel papier schrijven.

Het oude nummer vervangen door een nieuw nummer

Dan moet je naar de instellingen van de router zelf gaan. Dit is vrij eenvoudig te doen - u moet een browser openen en 192.168.0.1 invoeren in de adresbalk (het adres kan verschillen, afhankelijk van het model en de fabrikant zelf, bijvoorbeeld 192.168.1.1). Nadat de webinterface is geopend, moet u een speciaal item in de instellingen vinden waar het MAC-adres van de router wordt aangegeven (in elk model kan het op verschillende plaatsen zijn). Wanneer het vereiste veld is gevonden, moet u het nummer invoeren dat eerder door de gebruiker is geregistreerd, in plaats van het oude MAC-adres, en vervolgens op de knop "MAC-adres klonen" klikken en alle wijzigingen opslaan. Wanneer de router de nieuwe informatie rechtstreeks van de internetprovider controleert, krijgt de gebruiker toegang tot het wereldwijde netwerk.

Aanbevolen: