Hoe Teken Je Een Traan In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Traan In Photoshop
Hoe Teken Je Een Traan In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Traan In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Traan In Photoshop
Video: How to Make Torn or Ripped Paper Effect in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met moderne grafische editors kunt u digitale afbeeldingen verwerken, bepaalde details eraan toevoegen of verwijderen, maar tegelijkertijd het volledige realisme van de compositie behouden. Met behulp hiervan kunt u eenvoudig panoramische foto's, landschappen, portretten verwerken. Bij professionele activiteiten wordt de Adobe Photoshop-editor het vaakst gebruikt. Het biedt werkelijk uitgebreide digitale beeldbewerkingsmogelijkheden. Een traan tekenen in Photoshop is dus geen probleem.

Hoe teken je een traan in Photoshop
Hoe teken je een traan in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop. Een grafisch bestand met een basisafbeelding

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarop je een traan wilt tekenen in Adobe Photoshop. Selecteer hiervoor de items "Bestand" en "Open …" in het menu of druk op "Ctrl + O". Geef in het dialoogvenster voor bestandsselectie de map op waarin het grafische bestand zich bevindt. Markeer het bestand in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel een handige schaal in voor het bekijken en bewerken van de afbeelding. Klik op de werkbalk op de knop "Zoomtool" of druk op de "Z"-toets. Gebruik de muiscursor en houd de linkerknop ingedrukt om het gebied te selecteren waarin de bewerking zal worden uitgevoerd.

Stap 3

Maak een nieuwe laag. Selecteer de items "Laag", "Nieuw", "Laag …" in het menu of druk op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + N. Klik in het dialoogvenster "Nieuwe laag" dat verschijnt op de knop "OK".

Stap 4

Maak een traanvormige selectie. Gebruik het gereedschap Veelhoekige lasso. Het kan worden geactiveerd met behulp van de knop op de werkbalk. Deze tool maakt een selectiegebied in de vorm van een polygoon, d.w.z. een gebied begrensd door lijnstukken. Markeer de contouren van de selectie door verschillende punten op te geven die de hoekpunten van de veelhoek zijn.

Stap 5

Pas het selectiegebied aan. Dit is nodig om de grenzen van de veelhoekige vorm van de selectie glad te strijken. Selecteer "Selecteren", "Wijzigen", "Vloeiend …" in het menu. Voer in het dialoogvenster "Vloeiende selectie" in het veld "Sample Radius" een waarde van 2 in. Klik op de knop "OK". Selecteer "Select", "Modify", "Feather …" in het menu of druk op Alt + Ctrl + D. Voer in het dialoogvenster "Veerselectie" in het veld "Veerstraal" een waarde van 1 of 2 in. Klik op "OK".

Stap 6

Vul de selectie met wit. Zet de voorgrondkleur op wit. Om dit te doen, klikt u op het vierkantje dat deze kleur aanduidt op de werkbalk. Selecteer een kleur in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop "OK". Selecteer het gereedschap Emmertje. Klik met de muis op een punt dat zich binnen het geselecteerde gebied bevindt.

Stap 7

Wijzig de weergavestijl van de laag. Klik met de rechtermuisknop op de regel met de naam van de laag die in stap 3 is gemaakt in het configuratiescherm voor lagen. Selecteer in het contextmenu het item "Overvloeiopties …". Het dialoogvenster "Laagstijl" verschijnt. Wijzig op het tabblad "Overvloeiopties" van het dialoogvenster de waarde van het veld "Opvulbaarheid" in 0, selecteer "Normaal" in de lijst "Overvloeimodus". Activeer de schakelaar "Inner Shadow" door gelijktijdig over te schakelen naar het bijbehorende tabblad. Selecteer in de lijst "Overvloeimodus" de optie "Vermenigvuldigen". Klik op de rechthoek aan de rechterkant. Kies een blauwe kleur. Voer in het veld "Dekking" een waarde van 75 in. Activeer het tabblad "Bevel And Emboss". Stel de stijl in op afschuining naar binnen en techniek op smootch. Stel de velden Diepte, Grootte, Verzachten en twee Dekkingsvelden (van boven naar beneden) in op 30, 40, 5, 85, 50. Selecteer in het besturingselement Gloss Contour de Rolling Slope - Descending ". Activeer het tabblad "Contour". Voer in het vak Bereik 70 in. Selecteer in het besturingselement Contour het pictogram Halfrond. Klik op de knop "OK".

Stap 8

Sla de gewijzigde afbeelding op. Klik in het hoofdtoepassingsmenu op de items "Bestand" en "Opslaan voor web en apparaten", of druk op de sneltoets Alt + Shift + Ctrl + S. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de indelings- en compressie-opties. Klik op de knop "Opslaan". Selecteer de opslagmap en de bestandsnaam. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: