Touchpad Op Laptop Inschakelen

Inhoudsopgave:

Touchpad Op Laptop Inschakelen
Touchpad Op Laptop Inschakelen

Video: Touchpad Op Laptop Inschakelen

Video: Touchpad Op Laptop Inschakelen
Video: Acer Laptop TOUCHPAD Mouse NOT Working Fix E ES ES1 E15 ES15 V3 R3 SA5 E5 R7 VN7 R5 F5 Trackpad Stop 2024, Mei
Anonim

Een touchpad of touchpad is een alternatieve muis in laptops of netbooks. Er zijn echter niet zoveel gebruikers die het gebruiken, de meesten geven er de voorkeur aan een externe muis aan te sluiten. Dit is alleen handig als de laptop als stationaire computer wordt gebruikt, maar als u hem bij u moet dragen en op uw knieën moet werken, zal de externe muis alleen interfereren.

Touchpad op laptop inschakelen
Touchpad op laptop inschakelen

instructies:

Stap 1

Het in- of uitschakelen van het touchpad is helemaal niet moeilijk. Fabrikanten van mobiele computers hebben een speciale sneltoets beschikbaar gesteld. Op computers van verschillende fabrikanten zijn dit verschillende combinaties, meestal worden ze aangegeven in de bedieningsdocumenten. Als er lange tijd geen documenten zijn, kunt u proberen de combinaties "Fn" + "F5 - 12" uit te zoeken, met dit pad kunt u andere combinaties ontdekken, omdat u met elk ervan het scherm snel kunt aanpassen helderheid, geluidsvolume en andere computerinstellingen. Op Acer-notebooks wordt het touchpad bijvoorbeeld in- of uitgeschakeld door de combinatie "Fn" + "F7".

Stap 2

Op sommige laptops en netbooks bevindt de touchpad aan/uit-knop zich in de buurt van het touchpad zelf.

Stap 3

Het komt voor dat de alternatieve muis programmatisch wordt uitgeschakeld. Om dit te controleren, moet u naar "Configuratiescherm" -> "Muis" -> "Apparaatinstellingen" gaan en vervolgens het touchpad in- of uitschakelen. Hier kunt u het paneel ook zo configureren dat het wordt uitgeschakeld wanneer een externe muis is aangesloten en vice versa.

Stap 4

In sommige modellen mobiele computers is het touchpad in-/uitgeschakeld in de BIOS-instellingen. Om het BIOS te openen, houdt u de toets "F2" of "Del" ingedrukt tijdens het laden, zoekt u het item Intern aanwijsapparaat, wijzigt u de waarde van "Uitgeschakeld" in "Ingeschakeld" (om in te schakelen) of omgekeerd om het aanraakscherm uit te schakelen.

Aanbevolen: