Veilige Modus Kiezen

Inhoudsopgave:

Veilige Modus Kiezen
Veilige Modus Kiezen

Video: Veilige Modus Kiezen

Video: Veilige Modus Kiezen
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De veilige modus van het besturingssysteem wordt gebruikt wanneer het nodig is om de redenen voor het slecht functioneren van het systeem te bepalen, een van de stuurprogramma's van het systeemapparaat te vervangen, het Windows-register te bewerken, enz. U kunt de optie selecteren om de functionaliteit van het besturingssysteem in de veilige modus te beperken, wat nodig is voor het oplossen van een specifieke taak, door het bijbehorende menu op te roepen tijdens het opstarten van de computer.

Veilige modus kiezen
Veilige modus kiezen

instructies:

Stap 1

Start de herstartprocedure door "Shut down" te selecteren in het hoofdmenu op de Start-knop. Klik in het venster dat verschijnt op de optie "Computer opnieuw opstarten". Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, selecteert u onmiddellijk de herstartopdracht uit de vervolgkeuzelijst in het menu.

Stap 2

Wacht tot Windows klaar is met laden en start een nieuwe systeemopstart. Het scherm toont achtereenvolgens informatie over de fabrikant, informatie over de BIOS-instellingen, over het controleren van geheugenchips, enz. Nadat alle controles zijn voltooid, wordt het scherm gewist en moet u op dit moment tijd hebben om op de F8-functietoets in de bovenste rij toetsenbordknoppen te drukken. Afhankelijk van uw BIOS-versie en OS-bootloaderinstellingen, wordt u mogelijk gevraagd om op deze toets onder aan het scherm te drukken. In het besturingssysteem zelf is het mogelijk om het opstartprotocol te wijzigen, zodat stoppen in dit stadium verplicht is en de in de instellingen gespecificeerde wachttijd voor het indrukken van een toets duurt.

Stap 3

Selecteer een van de opties in de veilige modus in de lijst met menu-items. In dit stadium van de download kunt u de muis niet gebruiken omdat het stuurprogramma nog niet is geladen. Navigeer door de menuregels met behulp van de navigatietoetsen (pijltjes omhoog en omlaag). U kunt ook de numerieke toetsenbloktoetsen gebruiken als de NUM LOCK-modus is ingeschakeld. Als u de regel "Veilige modus" selecteert, worden alleen de stuurprogramma's voor basisapparaten (toetsenbord, basisvideoadapter, muis, monitor, schijven) en basissysteemservices geladen. Het gebruik van netwerkverbindingen in deze optie om de functionaliteit te beperken is onmogelijk. Om netwerkstuurprogramma's en services toe te voegen aan de basisset software, selecteert u een andere regel in het menu - "Veilige modus met het laden van netwerkstuurprogramma's". Als dat nodig is schakel de grafische interface van Windows uit, selecteer het item "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning".

Stap 4

Druk op de Enter-knop nadat u de keuze voor de veilige modus hebt gemaakt, en het opstarten zal doorgaan in de modus waarin de systeemfunctionaliteit die u hebt opgegeven, wordt beperkt.

Aanbevolen: