Hoe Tekstformaten Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekstformaten Te Converteren
Hoe Tekstformaten Te Converteren

Video: Hoe Tekstformaten Te Converteren

Video: Hoe Tekstformaten Te Converteren
Video: Tekstbestand met nota regels converteren mbv Excel 2024, Mei
Anonim

Alle bestanden die informatie bevatten die kan worden geïnterpreteerd als woorden van een nationale taal, kunnen tekstbestanden worden genoemd. De gegevens in deze bestanden kunnen aanvullende informatie bevatten met betrekking tot de visuele presentatie van de tekst. Het formaat voor het opnemen van aanvullende gegevens verschilt afhankelijk van de standaarden die door de programma's worden gebruikt bij het opslaan van deze bestanden. Om het mogelijk te maken om bestanden te lezen met een andere toepassing dan die waarmee het tekstbestand is gemaakt, kan het nodig zijn om het tekstrecord van het ene formaat naar het andere te vertalen.

Hoe tekstformaten te converteren
Hoe tekstformaten te converteren

instructies:

Stap 1

Bepaal welke toepassing het tekstbestand kan openen waarvan u de indeling wilt wijzigen. Het bestandsformaat wordt bepaald door de extensie in zijn naam - door dat deel van zijn naam, dat na de laatste punt is geschreven. In de regel bepaalt het besturingssysteem zelf aan de hand van deze extensie welke van de geïnstalleerde applicaties je nodig hebt om het bestand te starten en over te zetten, zodat je het programma nauwelijks zelf hoeft te selecteren. Als het besturingssysteem desondanks niet kan bepalen naar welke editor u het bestand waarin u geïnteresseerd bent, moet overbrengen, dan is de eenvoudigste manier om te proberen het in een van uw bestaande teksteditors te laden - begin met Microsoft Word.

Stap 2

Gebruik de mogelijkheden van de teksteditor waarin u het bestand hebt geopend - de meeste kunnen tekstbestanden opslaan in verschillende indelingen en soms in enkele tientallen indelingen. Roep na het laden van het bestand, bijvoorbeeld in Word, het standaarddialoogvenster op om het document op te slaan. Dit kan worden gedaan via het hoofdmenu: druk op de alt-toets en vervolgens op de pijl-omlaag, selecteer in het vervolgkeuzemenu het gedeelte "Opslaan als" en daarin - het item "Andere formaten". Open in het geopende dialoogvenster voor opslaan de vervolgkeuzelijst "Bestandstype" en selecteer het gewenste formaat en klik vervolgens op de knop "Opslaan". Bij gebruik van andere teksteditors kan de procedure voor het opslaan in een ander formaat enigszins afwijken.

Stap 3

Kies een conversieprogramma als de mogelijkheden van een tekstverwerker niet voldoende zijn om het gewenste bestand in een ander tekstformaat op te slaan. In de regel zijn dergelijke converters niet universeel, maar zijn ze ontworpen om tekstformaten slechts naar één specifiek formaat te converteren. De conversierichting van het Docx2Rtf-programma wordt bijvoorbeeld direct in de naam aangegeven. Sommige van deze programma's zijn ook te vinden als online services - bijvoorbeeld op https://doc2pdf.net/PDF2Word host een PDF naar DOC-bestandsconverter.

Aanbevolen: