Opnemen Vanaf Een Webcam

Inhoudsopgave:

Opnemen Vanaf Een Webcam
Opnemen Vanaf Een Webcam
Anonim

Het gebruik van webcams voor communicatie is tegenwoordig alomtegenwoordig geworden, elke dag voegen zich meer mensen bij het aantal mensen dat niet alleen kan praten, maar ook de gesprekspartner aan de andere kant van de wereld kan zien. Naast deze "traditionele" manier van gebruik, kan een webcam echter niet alleen online video-overdracht uitvoeren, maar ook clips opnemen op de harde schijf van uw computer, net zoals een camcorder dat doet.

Opnemen vanaf een webcam
Opnemen vanaf een webcam

Het is nodig

Computer, webcam, basis computervaardigheden, webcamsoftware (zoals het eenvoudige CameraA-hulpprogramma)

instructies:

Stap 1

Sluit uw webcam aan op uw computer en installeer het stuurprogramma. Trouwens, als de camera met een schijfje wordt geleverd, bevat deze meestal een programma waarmee je video kunt opnemen. Zo ja, installeer deze dan.

Stap 2

Start uw webcamsoftware. Voordat u begint met opnemen, moet u de videoparameters instellen. Ga hiervoor naar het menu "Instellingen" (in de Engelse versie "Instellingen") en selecteer "Video-instellingen". Stel de resolutie van de toekomstige video en de vereiste framesnelheid in. De standaardresolutie is 640x480 en de framesnelheid is 30 per seconde. Veel clips zijn echter van hogere kwaliteit, tot Full HD. Voor dergelijke camera's kunnen hogere parameters worden ingesteld.

Stap 3

Selecteer op het tabblad "Opnemen" de optie "Opname starten". In veel programma's wordt de opnameknop verplaatst naar het hoofdvenster, in dit geval hoeft u niet naar het menu te zoeken. Selecteer in het geopende venster welk bestand wordt opgenomen. Vanaf dit moment totdat de opnamestopknop wordt ingedrukt, wordt de video opgenomen.

Stap 4

U kunt het opgenomen materiaal zowel rechtstreeks via het programma voor het werken met de camera als via elke videospeler, bijvoorbeeld KMP Player, bekijken.

Aanbevolen: