Tekst Op Een Afbeelding Schrijven

Inhoudsopgave:

Tekst Op Een Afbeelding Schrijven
Tekst Op Een Afbeelding Schrijven

Video: Tekst Op Een Afbeelding Schrijven

Video: Tekst Op Een Afbeelding Schrijven
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, Mei
Anonim

Om niet te vergeten wanneer en waar de foto is genomen, wie erop is vastgelegd, is het noodzakelijk om deze te voorzien van verklarende inscripties. Deze markering helpt de organisatie van elk familiefotoalbum te vergemakkelijken.

Tekst op een afbeelding schrijven
Tekst op een afbeelding schrijven

instructies:

Stap 1

Als de foto een film is en u niet van plan bent deze naar digitaal formaat over te brengen, past u er tekst op toe in de fase van contact- of projectieafdrukken. Koop uw printertransparanten (moeten overeenkomen met het type printer). Druk erop in vet formaat ongeveer 14. Als u van plan bent veel verschillende foto's te labelen, drukt u alle labels op één vel film af. Knip na het printen de letters uit.

Stap 2

Leg tijdens het fotografisch afdrukken onder het licht van een laboratoriumlamp en het rode filter van het vergrootglas de inscriptie op de film over het gebied van de afbeelding aan de boven- of onderkant van de afbeelding (maar niet in het midden) dat is licht op het negatieve (en donker op het positieve). Druk de transparanten met glas tegen het papier en volg daarna de normale print-, ontwikkel- en uithardingscyclus. De tekst wordt dan wit op een zwarte achtergrond.

Stap 3

Als u foto's maakt met een mobiele telefoon en er een grafische editor in zit, open de foto dan nadat u deze hebt gemaakt. Selecteer het gereedschap Tekst, voer tekst in, pas de positie, grootte en kleur aan, bevestig de bewerking en sla de afbeelding op. Als u het originele bestand ongewijzigd wilt laten, slaat u het op in een nieuw bestand. Om de tekst met schaduw te maken, past u het twee keer toe, eerst in de ene gewenste kleur en vervolgens met een lichte verschuiving in een andere.

Stap 4

Als u op een computer tekst op een foto wilt toepassen, gebruikt u een grafische editor die u kent. Open het bestand met de snapshot, selecteer in de werkbalk de tool "Tekst". Anders dan op een telefoon, moet je op een computer eerst de grootte, kleur en stijl van het lettertype en de positie van het bijschrift selecteren, en pas daarna de tekst invoeren. Als u de GIMP-editor gebruikt, voert u na het toepassen van de tekst de bewerking "Afbeelding" - "Afbeelding afvlakken" uit. Sla het bestand vervolgens op. Net als in het vorige geval, om de originele afbeelding ongewijzigd te laten, slaat u deze op in een nieuw bestand.

Stap 5

Als u niet weet hoe u grafische editors moet gebruiken, gebruikt u de online service om tekst op een foto te plaatsen, waarvan de link aan het einde van het artikel wordt gegeven.

Aanbevolen: