Hoe Een Afbeelding Uit Word Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Uit Word Op Te Slaan
Hoe Een Afbeelding Uit Word Op Te Slaan

Video: Hoe Een Afbeelding Uit Word Op Te Slaan

Video: Hoe Een Afbeelding Uit Word Op Te Slaan
Video: Foto's Bewerken in Word en Opslaan als Afbeelding (JPEG) 2024, April
Anonim

Afbeeldingen kunnen op twee manieren in Microsoft Office Word-documenten worden ingevoegd. Een ervan wordt geïmplementeerd door de opdracht "Link naar bestand", en in dit geval blijft de afbeelding een apart bestand van het hoofddocument. Een andere methode wordt uitgevoerd door de opdracht "Invoegen" - de afbeelding wordt in het document ingesloten, wat resulteert in één algemeen bestand in doc- of docx-indeling. Als de tweede methode werd gebruikt bij het maken van een document, kunt u ook de tegenovergestelde bewerking uitvoeren: een afbeelding uit de tekst extraheren en deze in een apart bestand opslaan.

Hoe een afbeelding uit Word op te slaan
Hoe een afbeelding uit Word op te slaan

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start een tekstverwerker en laad een document met de gewenste afbeeldingen erin. Roep het contextmenu op van de afbeelding die u apart van het Word-document wilt opslaan - klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu het item "Opslaan als afbeelding", en Word opent een standaarddialoogvenster voor het opslaan van bestanden.

Stap 2

Typ in het veld "Bestandsnaam" de naam van de opgeslagen afbeelding en selecteer in de vervolgkeuzelijst "Bestandstype" een van de vijf grafische indelingen. Gebruik de mappenboom in de linkerkolom van het dialoogvenster, navigeer naar de map waar u het nieuwe bestand wilt plaatsen en klik op de knop "Opslaan".

Stap 3

Een andere methode is handig om te gebruiken als het document een groot aantal gewenste afbeeldingen bevat. Om niet elk afzonderlijk op te slaan, maakt u een kopie van het document in de indeling van een webpagina - in dit geval plaatst Word zelf alle afbeeldingen die in het document worden gebruikt in een aparte map. Open hiervoor het Word-menu en selecteer de regel "Opslaan als". Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Bestandstype" "Webpagina (*.htm; *. Html)" en klik op de knop "Opslaan".

Stap 4

De derde methode vereist het gebruik van een grafische editor zoals Paint of Adobe Photoshop. Start een van deze toepassingen en klik in het Word-venster met de rechtermuisknop op de gewenste afbeelding. In het contextmenu dat daarna verschijnt, is er een item "Kopiëren" - selecteer het en de tekstverwerker plaatst de afbeelding op het klembord van het besturingssysteem.

Stap 5

Schakel over naar het grafische editorvenster en plak de afbeelding van het klembord - druk op de toetsencombinatie Ctrl + V. Daarna kunt u de tools van de editor gebruiken en alles corrigeren wat u niet leuk vindt in de afbeelding. Wanneer u klaar bent met bewerken, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + S en gebruikt u het dialoogvenster voor opslaan dat verschijnt, schrijft u het bestand met de afbeelding naar de gewenste map op uw computer.

Aanbevolen: