Hoe Een Wachtwoord In BIOS Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord In BIOS Te Verwijderen
Hoe Een Wachtwoord In BIOS Te Verwijderen

Video: Hoe Een Wachtwoord In BIOS Te Verwijderen

Video: Hoe Een Wachtwoord In BIOS Te Verwijderen
Video: How to Remove Bios Password on Laptop (Easy Tutorial) 2024, April
Anonim

Een van de meest betrouwbare manieren om uw computer te beschermen, is door een wachtwoord in te stellen wanneer de pc opstart en een BIOS-wachtwoord. Bij het aanzetten van de laptop of computer wordt de gebruiker om een wachtwoord gevraagd om door te gaan met opstarten of om toegang te krijgen tot het BIOS. Het voordeel van deze methode is dat de gebruiker zonder het wachtwoord te kennen geen toegang kan krijgen tot het besturingssysteem en andere parameters van de computer.

Hoe een wachtwoord in BIOS te verwijderen
Hoe een wachtwoord in BIOS te verwijderen

Het is nodig

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een wachtwoord in het BIOS te verwijderen. De eerste is alleen geschikt als u het wachtwoord al kent en besluit het te verwijderen. Dit wordt meestal gedaan in gevallen waarin de eigenaar van de computer zeker weet dat niemand zijn pc zal kunnen gebruiken, of hij heeft gewoon niets te verbergen. Zet de computer aan en druk op de Del-knop. Een BIOS-venster en een regel voor het invoeren van een wachtwoord worden voor u geopend. Voer uw wachtwoord in om in te loggen. Open Supervisorwachtwoord instellen. Voer het oude wachtwoord in en laat het nieuwe wachtwoord leeg. In sommige versies van BIOS kunt u het wachtwoord niet volledig verwijderen, maar u kunt de functie om het te controleren uitschakelen. Zoek het item Power On Password en wijzig de waarde in Disabled.

Stap 2

Als u het oude BIOS-wachtwoord niet weet, moet u de mechanische methode gebruiken om het te verwijderen. Er is een kleine batterij op het moederbord - een BIOS-batterij. Open het deksel van de systeemeenheid en verwijder deze batterij uit de sleuf. Sluit nu met een schroevendraaier beide contacten waarop het rustte. Hiermee worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen. Uiteraard wordt er geen wachtwoord achtergelaten.

Aanbevolen: