Hoe Een Foto Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Te Converteren
Hoe Een Foto Te Converteren

Video: Hoe Een Foto Te Converteren

Video: Hoe Een Foto Te Converteren
Video: Hoe PDF naar JPG te converteren - GRATIS 2024, Mei
Anonim

Zwart-witfoto's worden al lang beschouwd als een voorbeeld van stijl en elegantie, en velen dromen ervan hun foto te transformeren door deze zwart-wit te maken. Er zijn talloze opties voor het bewerken van zwart-witfoto's, en in dit artikel leert u hoe u ze kunt bewerken en hoe u een zwart-witeffect in kleur kunt geven met Adobe Photoshop CS3.

Hoe een foto te converteren
Hoe een foto te converteren

instructies:

Stap 1

Open de foto om te bewerken. U kunt er de meest elementaire desaturatiemethoden op toepassen - grijswaarden en desaturatie.

Stap 2

Ondanks de snelheid verschillen deze methoden niet in kwaliteitsresultaten, aangezien de eerste methode alle kanalen naar grijs converteert en de tweede geen latere conversie van kleurkanalen toestaat. Beide methoden bieden geen mogelijkheid om met kleurkanalen te werken na het omzetten van een foto naar zwart-wit kleuren.

Stap 3

U krijgt een beter resultaat met de tool Kanaalmixer, maar een betere en handigere optie zou zijn om de Zwart-wit-tool te gebruiken in het menu Afbeelding> Aanpassingen.

Stap 4

Klik in het lagenpalet op het zwart-witte cirkelpictogram en selecteer vervolgens Zwart-wit - het gereedschap wordt dus toegepast als een aanpassingslaag. Stel in het geopende venster de parameters in voor het converteren van de foto en selecteer, indien gewenst, een voorinstelling in de vervolgkeuzelijst.

Stap 5

Onder de presets vind je instellingen voor verschillende lensfilters. Probeer ze allemaal op uw foto toe te passen en kies degene die voor u werkt. U kunt het effect handmatig wijzigen door de regelaars Rood, Geel, Groen, Cyaan, Blauw en Magentas te verplaatsen.

Stap 6

Op deze manier kunt u de helderheid van elk kleurbereik handmatig instellen. Als de gemaakte conversievoorinstelling is gelukt, slaat u deze op door de optie Voorinstelling opslaan te kiezen.

Stap 7

Met deze methode kunt u foto's niet alleen in zwart-wit verwerken, maar ze ook tinten geven - bijvoorbeeld een sepia-effect creëren.

Aanbevolen: