Wat Te Doen Als Het Bureaublad Niet Laadt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Bureaublad Niet Laadt?
Wat Te Doen Als Het Bureaublad Niet Laadt?

Video: Wat Te Doen Als Het Bureaublad Niet Laadt?

Video: Wat Te Doen Als Het Bureaublad Niet Laadt?
Video: Wat moet je doen als een programma niet meer reageert op Mac? 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van het Windows-besturingssysteem geconfronteerd met een probleem als het niet starten van het bureaublad. Het oplossen van dit probleem is echter vrij eenvoudig en snel, het kost u niet meer dan 20 minuten om het probleem te voorkomen.

Wat te doen als het bureaublad niet laadt?
Wat te doen als het bureaublad niet laadt?

instructies:

Stap 1

Als het bureaublad niet automatisch wordt geladen, moet u het forceren om te starten. Windows Verkenner, een toepassing die de gegevenstoegangsinterface in het Windows-besturingssysteem implementeert, zal u helpen bij het uitvoeren van deze taak. De afwezigheid van een bureaublad betekent dat het proces explorer.exe niet is gestart toen de computer werd opgestart, dus het moet handmatig worden geopend.

Stap 2

Druk na het opstarten van het besturingssysteem op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del, waarna een pop-upvenster "Taakbeheer" op uw monitor verschijnt. Klik vervolgens in dit venster op de knop "Nieuwe taak".

Stap 3

Noteer in het nieuwe venster explorer.exe en klik vervolgens op de knop "OK". Na het voltooien van deze stap zou het bureaublad op uw monitor moeten verschijnen.

Stap 4

In het geval dat pictogrammen en snelkoppelingen nog steeds niet op het bureaublad verschijnen nadat het proces handmatig is gestart, roept u de "Taakbeheer" opnieuw op de bovenstaande manier op en selecteert u het item "Nieuwe taak". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Bladeren", ga naar C: WINDOWS en zoek het bestand explorer.exe en voer het uit.

Stap 5

In de regel doen de bovenstaande methoden hun werk, maar tegelijkertijd moet je vrij vaak het bureaublad handmatig starten elke keer dat je de computer opstart. De meest waarschijnlijke oorzaak van dit falen is een virus. Controleer uw computer op aanwezigheid met behulp van het antivirusprogramma. Als het bureaublad na het uitvoeren van Anti-Virus nog steeds niet wordt geladen, moet u het Windows-register bewerken.

Stap 6

Druk op de sneltoets Win + K om het register te starten. Voer in het geopende venster de opdracht "regedit" in en klik op "OK". Hiermee wordt de register-editor geopend.

Stap 7

Zoek in de Register-editor de sleutel explorer.exe op [HKEY_LOCAL_MACHINE] / SOFTWARE / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / Opties voor het uitvoeren van afbeeldingsbestanden / explorer.exe en een andere sleutel iexplorer.exe op

[HKEY_LOCAL_MACHINE] / SOFTWARE / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / Uitvoeringsopties voor afbeeldingsbestanden / iexplorer.exe. Verwijder deze sleutels.

Stap 8

Ga vervolgens in de register-editor naar HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWinlogon en voer de speciale Shell-parameter uit, schrijf explorer.exe in de kolom Waarde en klik vervolgens op OK.

Stap 9

Start uw computer opnieuw op, het bureaublad zou nu automatisch moeten worden geladen.

Aanbevolen: