Hoe Te Voorkomen Dat De Applicatie Start

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat De Applicatie Start
Hoe Te Voorkomen Dat De Applicatie Start

Video: Hoe Te Voorkomen Dat De Applicatie Start

Video: Hoe Te Voorkomen Dat De Applicatie Start
Video: Voedselverspilling in grootkeukens 2024, Mei
Anonim

U wilt voorkomen dat sommige computergebruikers het programma starten, maar niet allemaal. Daarom is de eenvoudige verwijdering ervan niet geschikt voor u. Het hernoemen van een programma en het verbergen in andere mappen is onbetrouwbaar. Het is beter om het een "niet-beheerder" onmogelijk te maken om het te openen.

Hoe te voorkomen dat de applicatie start
Hoe te voorkomen dat de applicatie start

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder. Bepaal welk bestandssysteem op uw schijf staat. Open hiervoor "Deze computer", selecteer de schijflocatie van het programma waarvan u de lancering wilt verbieden. Klik met de rechtermuisknop om een menu te openen. Klik op eigenschappen. Zoek de regel: bestandssysteem - NTFS (of bestandssysteem - FAT 32).

Stap 2

Als het bestandssysteem NTFS is, volg dan deze stappen:

- Open de map waarin het programma zich bevindt, selecteer het. Klik met de rechtermuisknop om een menu te openen. Activeer de eigenschappen. Open het tabblad "Beveiliging".

- Selecteer in het bovenste venster een gebruiker of een groep gebruikers voor wie u de lancering van het programma wilt blokkeren.

- Vink in het onderste venster in de kolom "Weigeren" alle vakjes aan.

- Klik op "Toepassen", "OK".

Stap 3

Als het bestandssysteem FAT 32 is, is het het beste om het naar NTFS te converteren, daarin zijn de beveiligingsinstellingen flexibeler en eenvoudiger en over het algemeen betrouwbaarder. Als je een goede reden hebt om te besparen op een FAT 32-schijf, volg dan deze stappen:

- Open "Configuratiescherm" => "Beheerhulpmiddelen" => "Lokaal beveiligingsbeleid" => "Softwarebeperkingsbeleid" => "Aanvullende regels".

- Klik met de rechtermuisknop, selecteer Cacheregel maken. Klik op de knop "Bladeren" en selecteer het programma dat u wilt blokkeren.

- Selecteer onder "Beveiliging" de optie "Niet toegestaan".

- Geef in het item "Geforceerd" op voor welke gebruikers de regel moet worden toegepast. Meestal zijn dit alle gebruikers of alle gebruikers behalve beheerders.

Stap 4

Als u het verbod wilt annuleren, herhaal dan voor het NTFS-bestandssysteem punt 2, maar vink natuurlijk niet de kolom "Weigeren" aan, maar verwijder het vinkje. En voor het FAT 32-bestandssysteem, volg hetzelfde pad als in stap 3 en verwijder de eerder gemaakte regel voor de cache.

Stap 5

Al het bovenstaande is voornamelijk van toepassing op het besturingssysteem Windows XP. In Windows 7 verscheen hiervoor de AppLocker-tool. Maar het is te krachtig voor eenvoudige doeleinden. AppLocker is meer voor het configureren van beveiligingsbeleid in bedrijfsnetwerken. Bovendien komt hij alleen in de uitrustingsniveaus Ultimate en Enterprise. Voor eenvoudige taken zoals deze, en voor Windows 7, kunt u de hierboven beschreven methode gebruiken, de opdrachten zijn iets anders, maar de algemene betekenis is hetzelfde.

Aanbevolen: