Wachtwoord Wijzigen In Ubuntu

Inhoudsopgave:

Wachtwoord Wijzigen In Ubuntu
Wachtwoord Wijzigen In Ubuntu

Video: Wachtwoord Wijzigen In Ubuntu

Video: Wachtwoord Wijzigen In Ubuntu
Video: How to Change your Password on Ubuntu 18.04 LTS? 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van de computer doen zich verschillende situaties voor, waaronder de noodzaak om het accountwachtwoord te wijzigen of opnieuw in te stellen. De noodzaak om uw wachtwoord in Ubuntu te wijzigen kan verschillende redenen hebben en er zijn verschillende manieren om dit te bereiken.

Kak smenit 'parol v Ubuntu'
Kak smenit 'parol v Ubuntu'

Vaak rijst de vraag voor gebruikers - hoe het wachtwoord in Ubuntu te wijzigen? Dit kan op twee manieren: vanuit de grafische interface of vanaf de opdrachtregel.

Wachtwoord wijzigen met de GUI

Om dit te doen, moet u op de knoppen Systeem -> Instellingen -> Over mij klikken, waarna het bijbehorende venster wordt geopend. Klik op het tabblad "Wachtwoord wijzigen".

Voer in het wachtwoordwijzigingsvenster het huidige wachtwoord in en klik op de knop "Authenticatie". Hierdoor wordt het tekstveld voor het invoeren van nieuwe gegevens ingeschakeld. Voer uw nieuwe wachtwoord in en klik op de knop "Wachtwoord wijzigen".

Wachtwoord wijzigen vanaf de opdrachtregel

Het wijzigen van het accountwachtwoord is mogelijk met het PASSWD-commando. Dit kan volgens onderstaand voorbeeld.

Voer het volgende in op de opdrachtregel:

ramesh @ ramesh-desktop: ~ $ passwd

Voer vervolgens uw huidige wachtwoord in en tweemaal het nieuwe. Als je alles goed hebt gedaan, zou je het volgende item moeten zien:

passwd: wachtwoord succesvol bijgewerkt

Als u het wachtwoord van een andere Ubuntu-gebruiker wilt wijzigen, moet de opdracht enigszins worden gewijzigd. Voor een JSmith-gebruiker ziet het er bijvoorbeeld als volgt uit:

ramesh @ ramesh-desktop: ~ $ sudo passwd jsmith

Daarna moet u twee keer een nieuw wachtwoord schrijven en wachten op een dergelijke reactie van het systeem:

passwd: wachtwoord succesvol bijgewerkt

Wachtwoord herstellen in Ubuntu

Maak je ook geen zorgen als je je wachtwoord bent vergeten en niet kunt inloggen op Ubuntu op je computer. Er is een zeer gemakkelijke en snelle manier om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met behulp van de herstelmodus in het Grub-menu. Volg deze stappen om uw wachtwoord te wijzigen:

Start uw computer. Selecteer Geavanceerde Ubuntu-taakopties in het Grub-menu dat standaard verschijnt wanneer u uw computer opstart. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Ubuntu, met Linux 3.11.0-13 generiek (herstelmodus)".

Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Root - Drop to root shell prompt". De opdrachtregel verschijnt nu onderaan het scherm. U moet alle gebruikers op de computer weergeven door de opdracht ls / home in te voeren. Voer vervolgens het volgende in: mount -rw -o remount / en voer vervolgens uw gebruikersnaam in.

Als uw login bijvoorbeeld ABC is, ziet de opdrachtregel er als volgt uit:

passwd abc

Voer vervolgens twee keer het nieuwe wachtwoord in. Als alles correct is gedaan, ontvangt u een systeemantwoord dat het wachtwoord met succes is bijgewerkt. Nu kunt u eenvoudig uw computer opnieuw opstarten en inloggen op Ubuntu met uw nieuwe wachtwoord.

Aanbevolen: