De Standaardprogrammaselectie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Standaardprogrammaselectie Wijzigen
De Standaardprogrammaselectie Wijzigen

Video: De Standaardprogrammaselectie Wijzigen

Video: De Standaardprogrammaselectie Wijzigen
Video: Standaard apps wijzigen in Windows 10 2024, April
Anonim

Elk type bestand in het besturingssysteem van de computer is gekoppeld aan een toepassing die start wanneer u dubbelklikt op het bestand en ermee begint te werken. Zo'n programma wordt de "standaardtoepassing" genoemd voor dit type bestandssysteemobject. Het toewijzen van een bestand aan een ander programma is vrij eenvoudig op moderne besturingssystemen.

De standaardprogrammaselectie wijzigen
De standaardprogrammaselectie wijzigen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het programma te wijzigen dat bestanden van een of ander type moet uitvoeren, is via het contextmenu van Explorer, dus start met het starten van deze applicatie. Dit kan worden gedaan door op het pictogram te klikken dat aan de taakbalk is vastgemaakt, de "sneltoetsen" Win + E (dit is een Latijnse letter) te gebruiken, te dubbelklikken op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad en op veel meer manieren.

Stap 2

Navigeer in de programma-interface naar de opslaglocatie van het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op om het contextmenu te openen. Als het bestand direct op het bureaublad is opgeslagen, kan dit worden gedaan zonder "Explorer" te starten. De regel die je nodig hebt in het menu is "Openen met". Wanneer u de muisaanwijzer erover beweegt, verschijnt een lijst met een reeks programma's, eindigend met het item "Selecteer een programma" - activeer dit item.

Stap 3

In het geopende venster is de lijst met toepassingen in twee groepen verdeeld. Als er in de eerste - "Aanbevolen programma's" - een object is dat u nodig hebt - selecteer het dan. Open anders de tweede lijst door op het opschrift "Andere programma's" te klikken (standaard is dit geminimaliseerd) en zoek het vereiste programma. Als het daar ook niet is, klikt u op de knop "Bladeren" en zoekt u het uitvoerbare bestand van de toepassing met behulp van het geopende standaarddialoogvenster voor het zoeken naar bestanden.

Stap 4

Nadat u de nieuwe "standaardtoepassing" hebt geselecteerd met een van de methoden die in de vorige stap zijn beschreven, moet u ervoor zorgen dat het selectievakje is ingeschakeld in het veld "Gebruik het geselecteerde programma voor alle bestanden van dit type". Klik vervolgens op de knop OK en de bewerking wordt voltooid. Daarna wordt in de regel de pictogramafbeelding voor alle bestanden met dezelfde extensie gewijzigd.

Stap 5

Een andere manier om het standaardprogramma te wijzigen, kan worden gebruikt in recente Windows-versies. Druk op de Win-toets en typ "type" op het toetsenbord. Een lijst met applicaties verschijnt in het geopende hoofdmenu, waarin u de regel "Doel van het programma om bestanden van dit type te openen" moet selecteren.

Stap 6

Wacht tot de lijst met bestandstypen en bijbehorende programma's is voltooid in een nieuw venster. Zoek vervolgens de gewenste extensie in de linkerkolom van de tabel, selecteer de regel en klik op de knop "Programma wijzigen". Daarna verschijnt het dialoogvenster beschreven in de derde stap, waarin u de acties moet uitvoeren die in dezelfde stap zijn beschreven.

Aanbevolen: