Een Foto Transformeren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Transformeren In Photoshop
Een Foto Transformeren In Photoshop

Video: Een Foto Transformeren In Photoshop

Video: Tekening maken van een foto in (Photoshop) 2022, November
Anonim

Foto's komen niet altijd uit zoals de gebruiker ze wil zien. U kunt de situatie oplossen met behulp van Adobe Photoshop, onnodige ruis verwijderen en geschikte effecten toevoegen. Er zijn veel manieren om een ​​foto te transformeren.

Een foto transformeren in Photoshop
Een foto transformeren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Voordat je een afbeelding in de editor bewerkt, moet je de foto goed bekijken en bepalen wat je er precies in wilt veranderen. Onthoud tijdens het verwerken dat het niet alleen belangrijk is om defecten niet te missen, maar ook om het niet te overdrijven met filters of kleuren: alles moet harmonieus zijn in de voltooide foto.

Stap 2

Gebruik de standaardhulpmiddelen uit de categorie Afbeelding en Aanpassingen om de helderheid, het contrast en de verzadiging van uw foto aan te passen. Als u slechts een bepaald fragment van de afbeelding wilt bewerken, vergeet dan niet om het te selecteren met de hulpmiddelen uit de categorie Selecteren ("Selectie"). Raadpleeg het menu Filter om effecten toe te voegen.

Stap 3

Als de bestaande set tools die in de editor zijn ingebouwd niet genoeg voor je is, gebruik dan extra plug-ins die op schijven of op internet te vinden zijn. De installatie van extra filters wordt uitgevoerd via de "Installatiewizard" van de plug-in zelf, of door het bijbehorende bestand toe te voegen aan de plug-inmap in de Adobe-directory.

Stap 4

Gebruik filters uit de Topaz-lijn (Clean, Denoise) om ruis in de foto te onderdrukken. Met hun hulp kunt u niet alleen artefacten gladstrijken en verwijderen, maar ook de diepte en intensiteit van kleuren aanpassen, de scherpte aanpassen. In het voorbeeldvenster kunt u het resultaat onmiddellijk evalueren en vergelijken met de originele afbeelding zonder het plug-invenster te sluiten.

Stap 5

Er zijn ook nogal wat producten in de Nik Software-lijn die je helpen een foto te transformeren: zwart-wit maken of een oude foto imiteren, het effect van film toepassen of de verlichting aanpassen (ochtend, dag, nacht). Let op de filters Color Efex Pro (bevat veel verschillende effecten) en Viveza (hiermee kun je in één handeling verschillende instellingen maken, waarvoor je in het menu Aanpassingen verschillende tools moet gebruiken).

Stap 6

Gebruik originele kaders en penselen om uw foto te stylen. Vergeet tijdens het toevoegen van verschillende elementen niet om nieuwe lagen voor hen te maken - in geval van een mislukking kunt u ze eenvoudig verwijderen en iets nieuws proberen.

Populair per onderwerp