Een Harde Schijf Herschikken

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Herschikken
Een Harde Schijf Herschikken

Video: Een Harde Schijf Herschikken

Video: Een Harde Schijf Herschikken
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Als uw computer de harde schijf moet vervangen, hoeft u deze niet naar een gespecialiseerde dienst te brengen - u kunt alle noodzakelijke stappen zelf doen. Bij het vervangen van een harde schijf mag natuurlijk de beveiliging niet worden vergeten.

Een harde schijf herschikken
Een harde schijf herschikken

Noodzakelijk

Computer, harde schijf, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Aangezien de computer van stroom wordt voorzien, moet u zich vooraf beschermen tegen een mogelijke elektrische schok. Om dit te doen, moet u uw computer volledig afsluiten. Open het startmenu en selecteer daar de opdracht "Shutdown". In de lijst met aanvullende opdrachten moet u ook op de knop "Afsluiten" klikken. Zodra de computer is gestopt, zet u de tuimelschakelaar van de voeding in de "UIT"-stand. Deze tuimelschakelaar bevindt zich aan de achterkant van de pc-behuizing. Vervolgens moet u het netsnoer uit het stopcontact halen, waarna u alle draden van de systeemeenheid loskoppelt. De computer is nu volledig veilig en klaar om de harde schijf te vervangen.

Stap 2

Om de harde schijf te vervangen, moet u beide zijpanelen van de systeemeenheid verwijderen. Om de muren te verwijderen, draait u de schroeven op het achterpaneel los waarmee ze zijn bevestigd en trekt u vervolgens elk zijpaneel één voor één naar buiten. Zo kunt u niet alleen de harde schijf bereiken, maar ook alle bevestigingsmiddelen waarmee het apparaat is vastgezet.

Stap 3

Koppel de lintkabel los van de harde schijf, schroef het apparaat los en verwijder het door het in de binnenkant van de behuizing te schuiven. De nieuwe harde schijf wordt ook van binnenuit geplaatst. Nadat u de harde schijf op de juiste locatie hebt geïnstalleerd, vangt u de schroefgaten op zodat ze op één lijn liggen met de gaten in het metalen paneel. Draai de schroeven vast om de harde schijf vast te zetten. Daarna moet u de lintkabel en de stroomkabel stevig op de bijbehorende connectoren drukken.

Stap 4

Monteer de behuizing van de systeemeenheid. Sluit uw computer aan op een stopcontact en zet hem vervolgens aan. Zo kunt u de harde schijf zelfstandig herschikken, terwijl u bespaart op contact met een gespecialiseerde reparatiedienst.

Aanbevolen: