Wat Is P10

Wat Is P10
Wat Is P10

Video: Wat Is P10

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: P10 Led Screen modules repair 2023, Februari
Anonim

Op de markt voor tabletcomputers wordt de palm stevig vastgehouden door Apple, dat gebruikers de iPad-computers heeft aangeboden die erg populair zijn geworden. Qua prijs-kwaliteitverhouding lieten ze veel concurrenten ver achter zich. Maar niet alles is zo onbewolkt voor het bedrijf, in de nabije toekomst kan een waardige rivaal van zijn tablets op de markt verschijnen.

Wat is P10
Wat is P10

Een van de meest serieuze concurrenten van Apple is Samsung. Van tijd tot tijd vinden er echte octrooioorlogen tussen hen plaats, waarbij de partijen elkaar beschuldigen van het stelen van technische oplossingen en proberen de verkoop van rivaliserende producten via de rechtbanken te verbieden. Apple heeft verschillende van deze veldslagen op de markt voor mobiele telefoons gewonnen en nu kan Samsung eindelijk wraak nemen op een concurrent. Dit is een nieuwe tabletcomputer die wordt ontwikkeld door het bedrijf en met de codenaam P10.

De gemaakte tablet kan de Apple-producten op de markt serieus onder druk zetten. Meestal houden ontwikkelaars de kenmerken van hun producten geheim totdat ze officieel worden gepresenteerd, maar van tijd tot tijd komen er toch gegevens op het netwerk. Het zijn deze lekken die ons in staat stellen om enkele voorlopige schattingen te geven voor een nieuwe computer. Het is met name al bekend dat het op zijn minst een dual-core Exynos-centrale van de vijfde generatie zal ontvangen op basis van de ARM Cortex A15-architectuur en geklokt op 1,7 GHz. Al in dit opzicht omzeilt de P10 de dual-core A5X-processor in de iPad 3, die een frequentie van 1 GHz heeft.

De iPad 3 zal qua scherm niet kunnen wedijveren met de P10 - de Samsung-tablet krijgt een 11,8-inch multi-touchscreen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, terwijl de nieuwe telg van Apple een scherm met een diagonaal van 9,7 inch en een resolutie van 1024 x 768 pixels.

Samsung gaat de Mali T604 grafische versneller in zijn tablet installeren, die OpenCL- en OpenGL-technologieën ondersteunt, evenals DirectX 11. Deze oplossing garandeert een hoogwaardige werking van applicaties die serieuze grafische bronnen vereisen, bijvoorbeeld computergames of grafische verwerking programma's. Een grafische versneller is ook handig bij het bekijken van Full HD-films. De tablet heeft USB 3.0 en SATA 3.0 aansluitingen.

Het besturingssysteem van de nieuwe computer wordt Android van Google. De exacte versie is nog onbekend, experts neigen naar 4.0.4 Ice Cream Sandwich of 4.1 Jelly Bean. De releasedatum van de nieuwe tablet is nog niet aangekondigd, maar het is nu al duidelijk dat deze in de zeer nabije toekomst zal verschijnen, aangezien Samsung toestemming kreeg voor zijn massaproductie van de Federal Communications Commission (FCC).

Populair per onderwerp