Een Timer Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Timer Instellen Op Een Computer
Een Timer Instellen Op Een Computer

Video: Een Timer Instellen Op Een Computer

Video: Een Timer Instellen Op Een Computer
Video: How to Set PC Auto shutdown timer in Windows 10 | Windows tutorial 2024, April
Anonim

Een timer op je computer is ontzettend handig als je bijvoorbeeld graag in slaap valt met muziek, of het huis uitgaat, een nieuwe film op de download zet en de computer niet lang aan wilt laten staan na het downloaden is voorbij. Veel ontwikkelaars van computersoftware hebben het gemak van de timerfunctie al lang begrepen en bieden een aantal programma's aan. Met behulp van speciale hulpprogramma's is het echter niet alleen mogelijk om een timer op de computer in te stellen, maar ook om veel complexere acties te plannen dan een eenvoudige afsluiting.

Een timer instellen op een computer
Een timer instellen op een computer

instructies:

Stap 1

Er zijn veel timerprogramma's of wekkers, zoals ze vaak worden genoemd: ByAlarm, LullSoft EasySleep, AutoShutdown Pro, Good Morning! Een van deze timers is het multifunctionele hulpprogramma PowerOff. Naast de brede functionaliteit heeft het programma nog twee belangrijke voordelen: het is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Met zijn hulp kunt u een timer op uw computer instellen, die wordt geactiveerd door bijna alle wijzigingen die in het systeem hebben plaatsgevonden. U hoeft alleen een bepaalde kritische limiet voor de timer op te geven. Het programma vereist geen installatie: download het gewoon in het archief, pak het uit en voer het uit.

Stap 2

Om een timer in te stellen die op een bepaald tijdstip wordt geactiveerd, vinkt u in het bovenste deel van het programmavenster het vakje aan naast het veld "Responstijd". Voer de tijd in HH:MM-formaat in, u kunt ook seconden specificeren als u extra precisie nodig heeft. Selecteer hieronder welke actie de computer moet ondernemen wanneer deze zich voordoet: afsluiten, opnieuw opstarten, slaapstand of iets anders.

Stap 3

Een erg handige functie van het programma is om de timer in te stellen op afgaan, afhankelijk van de muziek die wordt afgespeeld. Om dit te doen, hoeft u alleen maar het aantal nummers op te geven dat wordt afgespeeld voordat de timer afgaat en het juiste gedrag van de computer te selecteren.

Aanbevolen: