Tekstprogramma's Maken

Inhoudsopgave:

Tekstprogramma's Maken
Tekstprogramma's Maken

Video: Tekstprogramma's Maken

Video: Tekstprogramma's Maken
Video: How to Transcribe Audio to Text (Video Transcription Tutorial!) 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot GUI-toepassingen zijn systeemhulpprogramma's meestal ontworpen om in de console te worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u ze uitvoeren vanaf een externe terminal, ze gebruiken voor pijplijnverwerking van informatie door gegevensstromen om te leiden, enz. Daarom zou elke programmeur tekstprogramma's moeten kunnen maken.

Tekstprogramma's maken
Tekstprogramma's maken

Noodzakelijk

een compiler voor het geselecteerde platform met een set bibliotheken

instructies:

Stap 1

Ontwikkel een interactiemodel van het toekomstige programma met de gebruiker. Bepaal waar de toepassing invoer- en configuratieparameters zal ontvangen. Vaak accepteren consolehulpprogramma's alle parameters van de opdrachtregel en bieden ze geen interactieve interactie met de operator. Veel tekstprogramma's die geavanceerde functionaliteit implementeren, gebruiken echter een geïntegreerde aanpak. Ze laden enkele instellingen uit configuratiebestanden, ontvangen enkele als opdrachtregelparameters en vragen de gebruiker naar de ontbrekende.

Als het programma in ontwikkeling intensieve interactie met de operator moet hebben (bijvoorbeeld met behulp van op tekst gebaseerde menu's), bouw dan een dialooggrafiek. Het is een gevisualiseerde weergave van alle stabiele toestanden van de applicatie en de overgangen daartussen, overeenkomend met gegevensverwerkingsoperaties.

Stap 2

Bepaal de set platforms waarop het programma moet functioneren. Als er maar één platform is, ontstaan er mogelijkheden om ongehinderd gebruik te maken van zijn specifieke mogelijkheden. Als het nodig is om een platformonafhankelijke applicatie te maken, zullen de eisen aan de gebruikte tools moeten worden aangescherpt.

Stap 3

Selecteer de belangrijkste manier om het programma te implementeren. Bepaal de programmeertaal, gebruikte bibliotheken, IDE. Vertalers uit de geselecteerde taal moeten bestaan voor de volledige lijst met platforms die in de tweede stap zijn geselecteerd.

De industriestandaard voor softwareontwikkeling is tegenwoordig de C++-taal. Er zijn gratis C++-compilers en bijbehorende IDE's voor alle populaire besturingssystemen. Het onbetwiste voordeel van C++ bij het ontwikkelen van console-applicaties is de mogelijkheid om de Standard Template Library (STL) te gebruiken.

Stap 4

Ontwikkel of bestudeer algoritmen voor het transformeren van de invoerinformatie die door het programma wordt verwerkt. Overweeg indien nodig bibliotheken van derden te gebruiken om complexe functionaliteit te implementeren.

Stap 5

Maak een tekstprogramma. Implementeer algoritmen voor invoer, verwerking en uitvoer van gegevens in de geselecteerde programmeertaal. Gebruik voor meer gemak geïntegreerde ontwikkelomgevingen. Voeg indien nodig code toe voor interactieve gebruikersinteractie.

Aanbevolen: