Hoe Het Type Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Moederbord Te Achterhalen?
Hoe Het Type Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Moederbord Te Achterhalen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

De meeste eigenaren van een personal computer hoeven niet te weten uit welke onderdelen hun computer is samengesteld. Als het soepel werkt en alle taken uitvoert waarmee de gebruiker het kan laden, hoef je hier geen interesse in te hebben. Maar er komt een moment dat de processor zijn "werk" niet meer aankan en moet worden vervangen. Om een nieuwe processor te kiezen, moet u weten welk type moederbord en welke processormodellen het ondersteunt.

Hoe het type moederbord te achterhalen?
Hoe het type moederbord te achterhalen?

Noodzakelijk

Computer, AIDA64 Extreme Edition-testhulpprogramma, internettoegang, computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Van de site van de ontwikkelaar https://www.aida64.com/downloads download het installatiepakket voor het hulpprogramma AIDA64 Extreme Edition. Selecteer op deze site een (gratis) proefversie van het programma, die deze later (na betaling) zal vervangen door een volledige versie. Selecteer tijdens de installatie van het hulpprogramma de map waarin het programma zich zal bevinden en bevestig de acceptatie van de licentieovereenkomst

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, wordt het programma automatisch gestart. Als u het opnieuw moet starten, dubbelklikt u met de linkermuisknop op het pictogram voor het starten van het programma op uw bureaublad.

Stap 3

In het venster van het actieve hulpprogramma aan de rechterkant staat een lijst met menu-items. Zoek de regel "Moederbord" en klik erop met de linkermuisknop. Selecteer in de lijst die verschijnt het item "Moederbord".

Stap 4

Een lijst met moederbordkenmerken verschijnt aan de rechterkant van het hulpprogrammavenster. De tweede regel van boven is de volledige naam, inclusief de sneltoets Ctrl + C).

Stap 5

Ga naar de website van de fabrikant van het moederbord en zoek deze op in de lijst met uitgebrachte producten. Zoek naar de regel "socket" of "socket type" op de pagina met printspecificaties. Dit is je moederbordtype. Op dezelfde pagina staat hoogstwaarschijnlijk een link naar de lijst met processors die ermee compatibel zijn.

Aanbevolen: