Hoe Maak Je Een Harde Schijf Opnieuw?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Opnieuw?
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Opnieuw?
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

In het tijdperk van de informatietechnologie wordt het concept van een harde schijf elke dag meer en meer relatief: virtuele opslagplaatsen, databases en speciale diensten zijn voor iedereen beschikbaar geworden. En zonder tussenkomst van het World Wide Web wordt de harde schijf steeds meer een constructeur. Het kan worden opgesplitst in verschillende virtuele schijven, gereserveerde sectoren, geformatteerd, gedefragmenteerd … Niet al het bovenstaande kan echter worden gedaan met behulp van één besturingssysteem met zijn standaardsets met hulpprogramma's.

Hoe maak je een harde schijf opnieuw?
Hoe maak je een harde schijf opnieuw?

Noodzakelijk

  • - aanvullende informatiedrager;
  • - een speciaal hulpprogramma voor het werken met harde schijven;
  • - vaardigheden in het installeren en gebruiken van speciale programma's.

instructies:

Stap 1

Als u een harde schijf wilt "remake", moet u een hulpprogramma voor de harde schijf op uw computer hebben geïnstalleerd. Als het niet beschikbaar is, installeer dan het juiste programma om aan de slag te gaan. Momenteel is het aantal van dergelijke programma's erg groot, veel ervan zijn niet gratis. Vergeet bovendien niet dat gratis versies mogelijk niet de volledige functionaliteit hebben, wat het moeilijk kan maken om de harde schijf opnieuw op te bouwen naar de vereiste parameters. Voor Windows-harde schijven raden we elke versie van Partition Magic aan die door het bedrijf is goedgekeurd.

Stap 2

Nadat u het hulpprogramma voor het werken met de harde schijf hebt geïnstalleerd en voordat u aan het werk gaat, moet u een reservekopie maken van de belangrijkste informatie die op de harde schijf is opgeslagen. Dit betekent niet een volledige kopie van de systeemschijven of het besturingssysteem, maar de belangrijkste documenten kunnen tijdelijk worden overgezet naar een verwisselbare schijf of flashstation. Zo'n vangnet zal problemen in de toekomst helpen voorkomen bij het grondig reinigen van de ROM.

Stap 3

Als je de aanbevolen Partition Magic gebruikt, sluit dan alle actieve programma's, start het programma en selecteer de "Disk Wizard"-knop in het hoofdmenu. Het werk begint meestal met het partitioneren van de schijf in verschillende virtuele. Het is de moeite waard om te onthouden dat één computer de C-schijf moet hebben, de rest van de schijven kunnen de gewenste letters worden toegewezen, behalve de systeemletters (bijvoorbeeld, A is een diskette).

Stap 4

Onthoud bij het optimaliseren van een bestaande harde schijf voor uw eigen behoeften de gouden regel van de systeembeheerder: controleer voordat u iets doet of deze actie nodig is. Partition Magic heeft echter de mogelijkheid om een voorbeeld van de aangebrachte wijzigingen te bekijken, wat de beginnende gebruiker zal helpen het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 5

Een van de belangrijkste problemen bij het werken met harde schijven is de kwestie van het kiezen van een gegevensopslagformaat. Mogelijke opties zijn FAT, FAT32, NTFS en HPFS, die elk een aantal voor- en nadelen hebben. FAT ondersteunt bijvoorbeeld geen hiërarchisch directorysysteem en NTFS gebruikt gespecialiseerde datastructuren om bestandsinformatie op te slaan om de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie van de schijfruimte te verbeteren. Voor de juiste keuze van het bestandssysteem moet u zelf de vraag beantwoorden waarvoor de harde schijf gebruikt gaat worden. Voor degenen die niet gewend zijn om met dit soort problemen om te gaan, wordt meestal aanbevolen om NTFS te gebruiken.

Aanbevolen: