Hoe Videoformaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Videoformaat Te Converteren
Hoe Videoformaat Te Converteren

Video: Hoe Videoformaat Te Converteren

Video: Hoe Videoformaat Te Converteren
Video: How To Convert MP4 to MP3 with VLC Media Player 2024, Mei
Anonim

Sommige pc-gebruikers hebben van tijd tot tijd een vraag over hoe ze het videoformaat opnieuw kunnen maken zonder kwaliteitsverlies. Dit kan met speciale programma's en zonder zware compressie van het videobeeld. Op dit moment zijn er een groot aantal van dergelijke programma's, maar u moet kiezen uit de programma's die het beste aan uw eisen voldoen.

Hoe videoformaat te converteren
Hoe videoformaat te converteren

Noodzakelijk

  • - Virtual Dub-software;
  • - een set codecs K-lite Codec Pack.

instructies:

Stap 1

Het programma dat aan onze eisen voldoet, moet gratis, functioneel zijn en elke videostream snel verwerken. Virtual Dub is zo'n programma - het vereist geen installatie; na het downloaden moet je een snelkoppeling op je bureaublad weergeven. U moet ook een set codecs installeren waarmee het videobeeld wordt geconverteerd.

Stap 2

Open het programma door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad. Klik in het geopende venster op het bovenste menu Bestand en selecteer de opdracht Videobestand openen. Om videocodering te configureren, klikt u op het menu Video en selecteert u Compressie.

Stap 3

Selecteer in het geopende venster de DivX-codec (bij voorkeur voor codering). Klik op de knop Configureren om de coderingsinstellingen te wijzigen. Klik in het nieuwe venster met de linkermuisknop op de vervolgkeuzelijst Certificatieprofiel. Hier kunt u elk kant-en-klaar profiel kiezen, in de regel zijn ze bedoeld voor gebruikers die niet goed thuis zijn in videocodering.

Stap 4

Als u een goede beeldkwaliteit uit de video wilt halen, gaat u naar het blok Rate Control. Druk op de knop met de afbeelding van de rekenmachine, waarin u alle parameters van uw videobestand moet specificeren. Wijzig het tekstvak Audio Bitrate, stel de waarde in zoals u wilt. Klik vervolgens op de knop Accepteren om de ingestelde waarden toe te passen.

Stap 5

Om de waarden van de afbeelding zelf te wijzigen, klikt u op het bovenste videomenu en selecteert u de opdracht Filters. Klik in het geopende venster op de knop Toevoegen. Selecteer het formaatfilter in de lijst en klik op OK. Voer in de tekstvakken Nieuwe breedte en Nieuwe hoogte de gewenste breedte en hoogte voor het videobeeld in pixels in.

Stap 6

Om het bestand op te slaan (te beginnen met coderen), klikt u op het hoofdmenu Bestand en selecteert u het item Opslaan als avi. Voer een naam in voor het bestand en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: