Wat Is Het Beste Videoformaat

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Beste Videoformaat
Wat Is Het Beste Videoformaat

Video: Wat Is Het Beste Videoformaat

Video: Wat Is Het Beste Videoformaat
Video: Video File Formats - MP4, MOV, MKV 2024, Mei
Anonim

De computer kan elk videoformaat afspelen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een speciale speler te installeren die dit of dat videoformaat kan lezen.

Wat is het beste videoformaat
Wat is het beste videoformaat

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan verschillende videoformaten. Natuurlijk wordt elk van hen alleen in een specifieke situatie gebruikt. Als u bijvoorbeeld snel een klein videobestand moet verzenden, moet u een formaat kiezen dat het niet "belast". De meest populaire videoformaten zijn: AVI (Audio Video Interleave), FLV (FLash Video), WMV (Windows Media Video), 3GP. Er is geen specifiek goed formaat. Ze zijn over het algemeen allemaal ideaal voor gebruikers in bepaalde situaties, afhankelijk van de taken.

Videoformaten voor pc

AVI-indeling (Audio Video Interleave). Tegenwoordig is dit specifieke videoformaat erg populair. Het punt is dat bestanden van dit type meestal klein zijn. Tegelijkertijd combineert AVI andere voordelen. Het formaat van dergelijke bestanden kan bijvoorbeeld video- en audiogegevens bevatten die verschillende codecs zullen gebruiken. Als gevolg hiervan kan dit formaat een geheel andere "vulling" hebben. Als u bijvoorbeeld DivX-video en WMA-audio gebruikt. Een van de voordelen van dit videoformaat is dat het ook multi-streaming audio en video ondersteunt.

FLV-videoformaat (FLash Video). Het is dit videoformaat dat het meest wordt gebruikt om mediagegevens via internet over te dragen. Tegenwoordig gebruiken de meeste sociale netwerken (bijvoorbeeld VKontakte), entertainmentsites (YouTube, RuTube, enz.) Dit formaat voor hun video's. De belangrijkste redenen om het FLV-formaat op verschillende internetbronnen te gebruiken, is dat de gebruiker met zijn hulp de mogelijkheid heeft om een video van voldoende hoge kwaliteit te bekijken, zelfs bij een lage bitsnelheid.

Het WMV-formaat (Windows Media Video) is, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld door Microsoft. Het belangrijkste voordeel van dit videoformaat is dat er geen andere codecs voor nodig zijn. Het punt is dat ze allemaal automatisch worden geïnstalleerd bij het installeren van het Windows-besturingssysteem. De gebruiker hoeft dus niet te zoeken naar nieuwe audio- en videocodecs om dit formaat op een computer te reproduceren.

Mobiel formaat

Het 3GP-formaat wordt op zijn beurt veel minder vaak gebruikt op personal computers dan op andere. 3GP is het meest geschikt voor verschillende mobiele apparaten. De belangrijkste voordelen van dit formaat zijn de eenvoud en het kleine volume. Wat betreft de nadelen, er kan een kwaliteitsverlies optreden bij het afspelen van 3GP-video op een computer.

Aanbevolen: