Hoe Een Netwerk Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerk Te Organiseren?
Hoe Een Netwerk Te Organiseren?

Video: Hoe Een Netwerk Te Organiseren?

Video: Hoe Een Netwerk Te Organiseren?
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig heeft bijna elk huis een computer, en soms zelfs niet één. En velen zijn geïnteresseerd in de vraag of het mogelijk is om een netwerk tussen alle computers in het appartement te organiseren. Hier is niets moeilijks aan, met moderne technologieën kunt u netwerken maken die groot genoeg zijn met een minimaal aantal apparaten, terwijl u praktisch geen geld investeert.

Hoe een netwerk te organiseren?
Hoe een netwerk te organiseren?

Noodzakelijk

  • Schakelaar / Router / Router
  • Meerdere computers/laptops
  • Netwerkkabels met RJ-45

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst hoeveel computers er op uw netwerk zullen zijn. Gebaseerd op simpele wiskunde: 1 computer is gelijk aan één slot in de switch, koop een switch voor een bepaald aantal poorten.

Stap 2

Houd rekening met de locatie van de switch om onnodige kosten voor netwerkkabels te voorkomen. Als u bijvoorbeeld drie computers moet aansluiten, waarvan twee op de tweede verdieping en één op de achtste, dan is het het meest redelijk om de schakelaar op de tweede verdieping van het gebouw te plaatsen.

Stap 3

Directe verbinding.

Alles is hier eenvoudig: neem een netwerkkabel van de gewenste lengte en steek het ene uiteinde in de netwerkkaart van je computer of laptop en het andere in een vrije poort op de switch. Voer deze bewerking uit met alle vereiste computers.

Stap 4

Maatwerk.

Om uw netwerk te laten werken, moet u op elke computer een netwerkverbinding instellen. Ga naar start - configuratiescherm - netwerk en internet - netwerkcontrolecentrum - wijzig adapterparameters. Zoek uw lokale verbinding en open de eigenschappen ervan. Selecteer het internetprotocol TCP / IPv4. Noteer nu in het gedeelte "gebruik het volgende IP-adres" de netwerkadressen op alle computers die alleen in het laatste cijfer verschillen. Voorbeeld: 192.0.0.1, 192.0.0.2, enz. Laat het subnetmasker als standaard: 255.255.255.0. Dat is alles. Uw lokale netwerk is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: