Een Mediaspeler Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Mediaspeler Verwijderen
Een Mediaspeler Verwijderen

Video: Een Mediaspeler Verwijderen

Video: Een Mediaspeler Verwijderen
Video: Media player installeren of juist verwijderen 2024, Mei
Anonim

Niet alle gebruikers van Windows-besturingssystemen gebruiken alle componenten die bij het systeem worden geleverd, bijvoorbeeld de standaard Windows Media Player. Omdat het wordt niet gebruikt, daarom is het helemaal niet nodig - gebruikers proberen het te verwijderen. Maar niet alle standaard systeemelementen kunnen volledig worden verwijderd en deze speler is geen uitzondering.

Een mediaspeler verwijderen
Een mediaspeler verwijderen

Noodzakelijk

Windows Media Player-software

instructies:

Stap 1

U kunt het venster Programma's toevoegen/verwijderen gebruiken om Windows Media Player 11 te verwijderen. Allereerst moet u op het menu "Start" klikken en het item "Configuratiescherm" selecteren. Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram Programma's toevoegen of verwijderen.

Stap 2

Klik in het geopende venster op het item "Programma's verwijderen", vink in het nieuwe venster het vakje aan naast het item "Updates weergeven". Na een paar seconden moet de lijst met programma's worden bijgewerkt en verschijnt het item "Windows Media Player 11" erin. Nu moet u op de knop "Wijzigen / verwijderen" klikken.

Stap 3

Na het herstarten van het besturingssysteem, wat moet gebeuren nadat een venster op het scherm verschijnt waarin wordt gevraagd om de herstart te bevestigen, gaat u naar het systeem onder de "Beheerder".

Stap 4

Open het Configuratiescherm en open vervolgens de applet Programma's toevoegen of verwijderen. Klik op de knop "Wijzigen/verwijderen" tegenover het item Microsoft User - Mode Driver Frameworks Feature. Hierdoor wordt de speler bijna volledig van uw systeem verwijderd.

Stap 5

Om Windows Media Player 10 te verwijderen, hebt u bijna hetzelfde nodig. Start het Configuratiescherm door op het menu Start te klikken. Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram Programma's toevoegen of verwijderen en vink vervolgens het vakje naast Updates weergeven aan als u Windows XP gebruikt met Service Pack 2 geïnstalleerd, anders hoeft u deze actie niet uit te voeren.

Stap 6

Selecteer in de lijst met geïnstalleerde applicaties Windows Media Player 10 en klik vervolgens op Wijzigen/Verwijderen. Daarna begint het standaardinstallatieprogramma met een verzoek om de verwijdering van de systeemtoepassing voor het afspelen van muziek- en videobestanden te bevestigen.

Stap 7

Opgemerkt moet worden dat deze applicatie niet volledig kan worden verwijderd. Windows-beveiligingssysteem maakt altijd een back-up van belangrijke programma's en de records over de aanwezigheid van Windows Media Player zullen in geen geval verdwijnen.

Aanbevolen: