Een Programma Uit De De-installatielijst Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Uit De De-installatielijst Verwijderen
Een Programma Uit De De-installatielijst Verwijderen

Video: Een Programma Uit De De-installatielijst Verwijderen

Video: Een Programma Uit De De-installatielijst Verwijderen
Video: Een Programma verwijderen binnen Windows 10 2024, Mei
Anonim

De de-installatielijst is een lijst met de toepassingssoftware die op het besturingssysteem is geïnstalleerd en die u kunt vinden in de Windows-component voor het toevoegen of verwijderen van programma's. Deze lijst wordt samengesteld op basis van gegevens in het systeemregister. Het verwijderprogramma van het te verwijderen programma is verplicht om vermeldingen over het programma eruit te verwijderen, maar soms gebeurt dit niet vanwege fouten in het verwijderingsproces of defecten in het verwijderprogramma zelf. Hierdoor blijft het reeds verwijderde programma op de lijst staan.

Een programma uit de de-installatielijst verwijderen
Een programma uit de de-installatielijst verwijderen

instructies:

Stap 1

Breng zelf de nodige wijzigingen aan in het systeemregister. Dit kan worden gedaan met behulp van de register-editor van het besturingssysteem. Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad en selecteert u de regel "Register-editor" in het menu. Als deze snelkoppeling niet op uw bureaublad staat, drukt u op de toetsencombinatie WIN + R, typt u het commando regedit en klikt u op de knop "OK".

Stap 2

Maak een registerback-up - u hebt deze mogelijk nodig als er iets misgaat en u het register moet herstellen. Open de sectie "Bestand" in het menu van de editor en selecteer de regel "Exporteren". Geef in het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden de opslaglocatie en de bestandsnaam op en klik op de knop "Opslaan".

Stap 3

Ga naar het gedeelte Verwijderen door achtereenvolgens de volgende mappen in het linkerdeelvenster van de editor uit te vouwen: HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Installatie ongedaan maken

Stap 4

Voer het onderdeel Programma's toevoegen/verwijderen uit - u moet de spelling van de programmanaam controleren in de wizard Verwijderen en in het register. Door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" te klikken, selecteert u "Programma's toevoegen of verwijderen" in het menu en wacht u tot het programma een lijst heeft samengesteld.

Stap 5

Zoek de naam van het problematische programma, schakel over naar de register-editor en zoek naar een vergelijkbare naam tussen de sleutels in de vertakking Verwijderen. De naam in het linkerdeelvenster hoeft niet exact hetzelfde te zijn als de naam in de de-installatiewizard, maar moet redelijk gelijkaardig zijn. Wanneer u het vindt, opent u het en selecteert u de parameter met de naam DispiayName - daaruit leest het Windows-verwijderprogramma de naam die in de lijst moet worden weergegeven. De waarde van deze parameter in het rechterdeelvenster moet exact overeenkomen met de naam in de lijst.

Stap 6

Verwijder de sleutel in het systeemregister. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Verwijderen" in het contextmenu.

Stap 7

Sluit de Register-editor, sluit en voer de wizard Verwijderen opnieuw uit. Dit is nodig zodat de uninstaller de informatie in het register opnieuw leest en een lijst samenstelt waarin er nu geen verwijderd programma meer zou moeten zijn.

Aanbevolen: