Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?
Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

De meeste mensen die inkjetprinters of multifunctionele apparaten gebruiken, zullen vroeg of laat de printkop moeten reinigen. Waarom gebeurt dit? Het antwoord is simpel - inkjetprinters gebruiken vloeibare verbruiksartikelen bij het printen - inkt die de neiging heeft uit te drogen, inclusief inktresten in de printkopsproeiers, kan uitdrogen.

Hoe de printkop van een printer te reinigen?
Hoe de printkop van een printer te reinigen?

Het is nodig

Computer, printer, printerpapier, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om erachter te komen wanneer u de printkop moet reinigen. Deze procedure mag niet zonder reden worden uitgevoerd, omdat er een aanzienlijke hoeveelheid inkt wordt gebruikt bij het reinigen van de kop. Als de printer niet actief is, is het preventief, in plaats van te reinigen, beter om een speciale pagina af te drukken met elementen van alle primaire kleuren.

Stap 2

Symptomen die het reinigen van de printkop noodzakelijk maken, zijn lacunes in het afdrukken. Trouwens, soortgelijke tekens verschijnen wanneer de inkt opraakt. Om hun niveau te weten te komen, opent u het tabblad "Printers" in het menu "Start" en klikt u op het pictogram van uw apparaat. In het geopende venster worden de eigenschappen van de printer weergegeven, inclusief het inktniveau. Als de inktcartridges niet leeg zijn en er gaten in de print verschijnen, start u de procedure voor het reinigen van de printkoppen.

Stap 3

Zorg ervoor dat er papier in de printer is geladen. Selecteer in het venster met printereigenschappen het tabblad Onderhoud. Er zijn twee opties voor het reinigen van de kop - standaard en diep. Het is beter om met de standaard te beginnen, omdat er meer inkt wordt verbruikt tijdens een grondige reiniging. Dieptereiniging moet worden toegepast als de standaardreiniging niet het gewenste resultaat geeft. Begin met schoonmaken.

Stap 4

Nadat de procedure is voltooid, drukt de printerbeheersoftware een testpagina af om te zien hoe effectief de reiniging was. Als de openingen niet zijn verdwenen, moet de handeling worden herhaald door de optie "Diepe reiniging" te selecteren.

Stap 5

Als de beschreven procedures niet helpen, neem dan contact op met het servicecentrum. Ongeautoriseerde pogingen om de kop te reinigen met behulp van "handwerk"-methoden (inweken in een reinigingsoplossing, enz.) kunnen deze beschadigen.

Aanbevolen: