Hoe De Sproeiers Op Een Printer Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Sproeiers Op Een Printer Te Reinigen?
Hoe De Sproeiers Op Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Sproeiers Op Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Sproeiers Op Een Printer Te Reinigen?
Video: HP Officejet Pro 8710 HOW TO UNCLOG PRINTHEAD 2024, Mei
Anonim

Wanneer de printer of de cartridge lange tijd inactief is, hebben de cartridgekoppen, of liever hun spuitmondjes, de neiging uit te drogen. Hierdoor is het onmogelijk om met zo'n cartridge te printen. In dit geval is de enige uitweg het reinigen van de patroonsproeiers. Een apparaat van het merk Epson werd als testprinter genomen. Elk type patroon (capillair en schuim) kan worden gebruikt.

Hoe de sproeiers op een printer te reinigen?
Hoe de sproeiers op een printer te reinigen?

Het is nodig

Printer, reanimatievloeistof

instructies:

Stap 1

Ik wil meteen opmerken dat alle acties met betrekking tot het reinigen van de spuitmonden alleen mogen worden uitgevoerd als de printer is uitgeschakeld. Als er alleen vage afdrukken of strepen zichtbaar zijn bij het afdrukken van tekst op het vel, moet u een vervangende cartridge gebruiken met hetzelfde inktniveau. Deze patroon moet worden gevuld met reanimatievloeistof. Plaats het in de printer en zet het vervolgens aan.

Stap 2

Profiteer van de functie voor het reinigen van de spuitmondjes met behulp van de Epson-driver. Probeer na een pauze van 2 uur een pagina af te drukken zodat de vloeistof de inkt in het mondstuk van de printkop vervangt. Laat de printer zo een nacht staan.

Stap 3

Herhaal de reiniging 's ochtends met behulp van de printerdriver. Laat de printer nog een paar uur met rust en maak hem dan weer schoon.

Stap 4

Vervang na een interval van 2 uur de cartridge door de oude, reinig de sproeiers van de printer. Dan kun je veilig meerdere vellen printen. Als er geen zichtbare veranderingen zijn opgetreden, kan de cartridge niet meer worden hersteld. Wanneer er wijzigingen verschijnen, kunt u de bovenstaande procedure herhalen om het resultaat te consolideren.

Stap 5

Het is vermeldenswaard dat de eerste keer dat de cartridge wordt bijgevuld met behulp van de reanimatorvloeistof, een combinatie van verf en deze vloeistof in de cartridgecontainer wordt verkregen. Om de inkt uit de cartridge te verwijderen, is het noodzakelijk om de cartridge te legen en opnieuw te vullen met de reanimatievloeistof.

Aanbevolen: