Hoe De Naam Van De Videokaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van De Videokaart Te Bepalen
Hoe De Naam Van De Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Naam Van De Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Naam Van De Videokaart Te Bepalen
Video: Hoe constructief is piekeren? 2024, Mei
Anonim

De tijd dat geheugen het belangrijkste kenmerk was van de kracht van een grafische kaart, is lang voorbij. Een goede gaming videokaart moet tegenwoordig, naast voldoende geheugen, een krachtige processor en een hoge geheugenfrequentie hebben. Daarom worden in de systeemvereisten voor moderne games vaak de namen van de videokaarten zelf of de reeks videokaarten die de game ondersteunt, geschreven. Om een game te kopen of te downloaden, moet je dus de naam van je videokaart weten. Het is ook nodig als u er stuurprogramma's voor moet downloaden.

Hoe de naam van de videokaart te bepalen
Hoe de naam van de videokaart te bepalen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - RivaTuner-programma.

instructies:

Stap 1

Eigenaren van computers met het besturingssysteem Windows XP zullen deze methode gebruiken om de naam van de videokaart te achterhalen. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu dat daarna wordt geopend. Selecteer vervolgens "Opties" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". De naam van uw videokaart staat in het venster dat verschijnt.

Stap 2

In het geval van Windows 7, selecteert u in het contextmenu dat verschijnt nadat u met de rechtermuisknop op het bureaublad hebt geklikt, "Schermresolutie". Klik daarna in het venster op "Extra parameters". Er verschijnt een venster met de naam van uw videokaart.

Stap 3

De volgende gegeven methode is universeel. Klik in de linkerbenedenhoek van uw Windows-bureaublad op de knop Start. Zoek nu "Standaard" in de lijst met programma's. Voer de opdrachtregel uit in standaardprogramma's. Voer daarin de opdracht dxdia in. De Direct X Diagnostic Tool verschijnt, waarmee u het model van uw grafische kaart kunt bekijken. In het besturingssysteem Windows XP is de modelnaam te vinden onder het tabblad Weergave. In het geval van Windows 7 is dit het tabblad "Beeldscherm". De regel "Naam" is de naam van de videokaart. U kunt ook andere parameters zien: "Fabrikant", "Type microschakelingen", "Hoeveelheid geheugen", enz.

Stap 4

Als u behalve de naam ook de kenmerken van een videokaart wilt weten, dan is het RivaTuner-programma geschikt voor u. U kunt het geheel gratis downloaden van internet. Installeer het programma. Start uw computer opnieuw op en start deze. Daarna verschijnt de naam van uw videokaart in het eerste venster dat wordt geopend. Hieronder zullen onder de titel de belangrijkste kenmerken worden opgeschreven. En in het onderste venster vindt u informatie over het geïnstalleerde stuurprogramma. Er is een pijl naast de naam van de videokaart, door erop te klikken en naar de "Low-level systeeminstellingen" te gaan, kunt u de frequentie van de videokaartprocessor achterhalen.

Aanbevolen: