Hoe De Windows-prestaties Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Windows-prestaties Te Verbeteren
Hoe De Windows-prestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De Windows-prestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De Windows-prestaties Te Verbeteren
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat thuis-pc's de afgelopen tien jaar verschillende keren krachtiger zijn geworden, zal het probleem van prestaties en snelheid morgen niet verdwijnen. Elke gebruiker kan zijn computer echter versnellen - hij hoeft er alleen maar goed voor te zorgen en verschillende opschoningsprogramma's te installeren.

Hoe de Windows-prestaties te verbeteren
Hoe de Windows-prestaties te verbeteren

instructies:

Stap 1

Installeer Windows opnieuw. Deze procedure moet minstens één keer per zes maanden worden uitgevoerd: hoe zorgvuldig u ook voor uw auto zorgt, fouten, staarten en resterende programmacodes stapelen zich nog steeds op. Bovendien is het bijna onmogelijk om een al te rommelige pc op te ruimen, dus helemaal opnieuw beginnen is meestal gemakkelijker. Houd er rekening mee dat de Windows-versie voor elke computer afzonderlijk moet worden geselecteerd. Dus het instellen van de "Zeven" op een zwak systeem zal alleen maar leiden tot eindeloze bevriezingen, terwijl op een krachtige processor dezelfde "7" veel hogere prestaties kan laten zien dan "XP".

Stap 2

Gebruik uw computer zorgvuldig. Probeer geen programma's te installeren, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Train jezelf bovendien om software alleen te verwijderen met behulp van het juiste item in het systeem - als je gewoon de map met het spel verwijdert, zullen er veel onnodige "staarten" zijn, die bijna onmogelijk handmatig kunnen worden verwijderd. Zorg ervoor dat u een antivirusprogramma op uw computer installeert (welke is puur een kwestie van smaak, ze werken allemaal ongeveer hetzelfde).

Stap 3

Installeer een aantal programma's om uw pc op te schonen en te versnellen. Er zijn er heel veel op internet en ze zijn gespecialiseerd in het verwijderen van onnodige informatie uit het systeem die is verzameld door actief gebruik. Bovendien kan de software processen uitschakelen die u niet gebruikt (bijvoorbeeld netwerkprotocollen), waardoor er een stevige hoeveelheid RAM vrijkomt. Het is ook noodzakelijk om het CCleaner-programma te noteren, dat bezig is met het opschonen van de harde schijf. Het kan tot 30 GB schijfruimte per keer vrijmaken zonder uw persoonlijke gegevens aan te tasten.

Stap 4

Defragmenteer regelmatig. Dit proces, dat voor velen een mysterie is, is niets meer dan het "ordenen" van informatie. Ondanks het feit dat de bestanden zijn onderverdeeld in mappen en mappen, kunnen ze op de harde schijf (op hardwareniveau) volledig chaotisch worden gelokaliseerd, wat het systeem vertraagt. Nadat je het systeem hebt gedefragmenteerd, zal het zichzelf structureel stroomlijnen en zal de snelheid van toegang tot bestanden (en dus de werking van de software) toenemen.

Aanbevolen: