Hoe De Achtergrond Van Een Venster In Windows Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Van Een Venster In Windows Te Veranderen
Hoe De Achtergrond Van Een Venster In Windows Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Venster In Windows Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Venster In Windows Te Veranderen
Video: hoe verander je je achtergrond op pc 2024, April
Anonim

De standaardafbeelding die na installatie van het Windows-besturingssysteem in het werkvenster van de computer verschijnt, kan desgewenst worden vervangen door een andere afbeelding uit het archief van het besturingssysteem, de computer of op verwisselbare media.

Hoe de achtergrond van een venster in Windows te veranderen
Hoe de achtergrond van een venster in Windows te veranderen

Het is eenvoudig in Windows XP en eerdere versies van het besturingssysteem

Niet alle gebruikers zijn tevreden met de bureaubladachtergrond die oorspronkelijk op de computer is geïnstalleerd, en dan wordt het noodzakelijk deze te vervangen door een meer geschikte. In dit geval zul je een beetje moeten graven in de persoonlijke instellingen van het apparaat. In het bijzonder moet u eerst de werkbalk openen en naar de weergave-instellingen navigeren.

Als u Windows XP of andere, eerdere versies van het besturingssysteem gebruikt, klikt u in de linkerbenedenhoek op de knop "Start" en selecteert u vervolgens in het geopende venster in de lijst met beschikbare functies "Instellingen", waarna een zijpaneel gaat open. Zoek en open het gedeelte "Configuratiescherm" in de lijst met beschikbare opties. Daarna moet u naar het menu "Weergave" gaan en de nodige instellingen maken. Om het beeld op de monitor te wijzigen, heeft u het item "Desktop" nodig, bij het openen krijgt u de beschikbare achtergrondafbeeldingen te zien. Voor het gemak van de gebruiker heeft dit menu de mogelijkheid om afbeeldingen te bekijken. Vink het vakje aan van de afbeelding die u leuk vindt en om het resultaat op te slaan, drukt u op de knop "OK". Het is opmerkelijk dat elke andere afbeelding die op de computer is opgeslagen, kan worden ingesteld als bureaubladachtergrond. Om dit te doen, klikt u in het gedeelte "Bureaublad" op de knop "Bladeren" aan de linkerkant van het geopende venster, specificeert u de locatie van de gewenste afbeelding of foto, selecteert u deze en klikt u op de knop "Openen". Indien nodig kunt u in dit gedeelte andere wijzigingen op de afbeelding toepassen, bijvoorbeeld uitrekken, betegelen of in het midden plaatsen, een achtergrondkleur selecteren, wat best handig is als de afbeelding niet het hele scherm beslaat.

Het menu "Scherm" biedt functies voor het wijzigen van het thema, de schermbeveiliging, het schermontwerp en het instellen van andere schermparameters. In dit geval zie je meteen hoe je scherm eruit komt te zien bij het installeren van een bepaald thema.

De achtergrond vervangen in Windows 7

Het vervangen van de achtergrond in Windows 7 is ook eenvoudig. Om dit te doen, moet u ook naar het gedeelte "Configuratiescherm" gaan en "Personalisatie" selecteren. Na het openen kan de gebruiker een bureaubladachtergrond toewijzen uit de beschikbare opties en elke foto gebruiken die op de computer is opgeslagen. Om dit te doen, volstaat het om de gewenste afbeelding in het voorgestelde OS-archief te markeren of op de knop "Bladeren" te klikken om naar de afbeelding in de "darmen" van de computer te zoeken. Daarnaast kun je in Windows 7 meerdere afbeeldingen als achtergrond instellen. Markeer het selectievakje van de foto's die u gaat gebruiken, selecteer in het item "Beeldpositie" de gewenste optie en geef het tijdsinterval op waarna de afbeeldingen moeten worden vervangen. De verandering van achtergrondafbeeldingen kan willekeurig worden ingesteld.

… en tenslotte

Om de achtergrond in Windows 8 te vervangen, kunt u de speciale Windows 8 Start Screen Customizer-toepassing gebruiken.

In elke versie van het Windows-besturingssysteem kunt u met één klik een afbeelding van een computer instellen als achtergrond van het werkvenster. Zoek hiervoor een geschikte afbeelding, beweeg de cursor erover, druk op de rechtermuisknop en selecteer in het vervolgkeuzevenster de optie "Instellen als bureaubladachtergrond".

Aanbevolen: