Hoe Zich Te Ontdoen Van Trojan Winlock

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Trojan Winlock
Hoe Zich Te Ontdoen Van Trojan Winlock

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Trojan Winlock

Video: Winlock в 2021 году 2022, November
Anonim

Trojan.Winlock is malware. Door het besturingssysteem te infecteren, wordt een modaal venster van een bepaalde grootte weergegeven, dat meestal niet het hele scherm in beslag neemt, waarna het moeilijk wordt om op de computer te werken. Om dit programma te verwijderen, moet u antivirussoftware gebruiken, maar in het eenvoudige geval kunt u dit handmatig doen.

Hoe zich te ontdoen van trojan winlock
Hoe zich te ontdoen van trojan winlock

instructies:

Stap 1

Na het infecteren van de computer toont Trojan.Winlock een bericht op het scherm met het voorstel om geld over te maken naar een specifieke rekening, waarna het virus van de computer wordt verwijderd. Eigenlijk is de enige manier om van dit virus af te komen, het volledig te verwijderen. Net als elke andere kwaadaardige code, creëert Trojan.Winlock veel bestanden en vermeldingen in het systeemregister op de computer, dus het is niet zo eenvoudig om deze volledig te verwijderen. Als je een van de elementen van dit programma mist, kan het snel herstellen.

Stap 2

Verwijder het kwaadaardige proces uit het computergeheugen. Om dit te doen, start u "Taakbeheer", gaat u naar het gedeelte "Processen", selecteert u het proces dat u wilt verwijderen en klikt u op de knop "Proces beëindigen". Als u een proces niet kunt verwijderen met de standaard taakbeheerder, probeer dan Process Explorer te installeren en het proces hiermee te verwijderen.

Stap 3

Start de Register-editor, open hiervoor het menu "Start" en selecteer "Uitvoeren …". Typ in het geopende venster de opdracht regedit en klik op de knop OK. Zoek en verwijder in het editorvenster de volgende items:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer "CleanShutdown" = "0"

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon "Shell" = "[huidige map] / [TROJAN]"

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run "[willekeurige tekens]" = "[huidige map] / [TROJAN]"

Stap 4

Nu rest het om alle bestanden met de naam Trojan.Winlock te vinden, ze te verwijderen. Om dit te doen, kunt u de standaardzoekmachine van het besturingssysteem of een bestandsbeheerder gebruiken.

Stap 5

Het handmatig verwijderen van Trojan.Winlock is vaak onveilig. Door het computerregister op te schonen, kunt u er per ongeluk onjuiste wijzigingen in aanbrengen, wat uiteindelijk kan leiden tot problemen in de werking van het systeem als geheel. Gebruik antivirussoftware om geen problemen te krijgen met verschillende virussen en trojans.

Populair per onderwerp