Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Een USB-flashstation
Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Een USB-flashstation

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Een USB-flashstation

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Een USB-flashstation
Video: FixMeStick USB virus en malware killer review - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Flash-drives als verwisselbare media zijn het meest vatbaar voor infectie door virussen, aangezien we ze elke dag gebruiken om bestanden van de ene computer naar de andere over te zetten. Bovendien is er niet altijd op alle computers waar de flashdrive is geplaatst een betrouwbare antivirusbescherming.

Hoe zich te ontdoen van een virus op een USB-flashstation
Hoe zich te ontdoen van een virus op een USB-flashstation

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - antivirusprogramma.

instructies:

Stap 1

Reinig de USB-flashdrive van virussen met behulp van een computer waarop het Linux-besturingssysteem is geïnstalleerd. Feit is dat virussen meestal worden vermomd als systeem- en programmabestanden, dus het is nogal moeilijk om ze te identificeren en te verwijderen van Windows OS. En in besturingssystemen van de Unix-familie worden volledig verschillende soorten systeembestanden gebruikt, dus absoluut alle bestanden worden op de flashdrive weergegeven. Daarom, om het te reinigen van virussen, evenals "systeemrommel", plaatst u het in een Linux-computer en verwijdert u alles wat niet gerelateerd is aan uw informatie.

Stap 2

Schakel autorun-apparaten op de computer uit om het USB-flashstation van het virus te verwijderen en de computer er niet mee te infecteren. Klik hiervoor op "Start", selecteer vervolgens de opdracht "Uitvoeren", typ gpedit.msc in het venster, de instelling "Groepsbeleid" wordt geopend. Selecteer het tabblad "Computerconfiguratie".

Stap 3

Ga vervolgens naar het submenu "Beheersjablonen", selecteer "Systeem" en de opdracht "Autostart uitschakelen". Klik met de rechtermuisknop op deze opdracht en selecteer Eigenschappen.

Stap 4

In het venster dat verschijnt, zet u de schakelaar op "Ingeschakeld" en selecteert u de optie "Uitgeschakeld op alle schijven". Klik OK.

Stap 5

Ga naar Start - Uitvoeren en typ gpupdate. Met deze opdracht worden de instellingen die in de vorige paragraaf zijn gemaakt, bijgewerkt. Hiermee worden virussen van de flashdrive verwijderd zonder uw computer te infecteren. Sluit de verwisselbare media aan op uw computer, ga dan naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het mediapictogram en selecteer de optie om te controleren met antivirus.

Stap 6

Stel de scaninstellingen zo in dat alle gedetecteerde bedreigingen automatisch worden verwijderd. U kunt verwisselbare media ook zelf van virussen opschonen. Open hiervoor de map op de USB-stick, selecteer het menu "Extra" - "Mapopties".

Stap 7

Ga naar het tabblad "Bekijken" en vink het vakje "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan, klik op "OK". Daarna kunt u alle bestanden op de flashdrive zien en virussen verwijderen. Ze verschijnen vaak als verborgen mappen, of een bestand als een exe- of inf-map.

Aanbevolen: