Hoe Het Toetsenbord Te Openen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Openen?
Hoe Het Toetsenbord Te Openen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Openen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Openen?
Video: DIY: Ducky ONE Keyboard Detailed Disassembly Guide 2024, Mei
Anonim

Als sommige toetsen op een computertoetsenbord niet werken, is het niet nodig om deze te wijzigen in een nieuwe. De oorzaak van de storing ligt in de beschadiging van het snoer of geleidende sporen. Open het toetsenbord en herstel het, waarna het weer functioneel zal zijn.

Hoe het toetsenbord te openen?
Hoe het toetsenbord te openen?

instructies:

Stap 1

Koppel het toetsenbord los van de computer. Als het een PS/2- of AT-interface heeft, ontkoppel dan wanneer de machine niet werkt. Met de USB-interface kunt u randapparatuur loskoppelen en aansluiten, zelfs als de computer aan staat.

Stap 2

Draai het toetsenbord om. Verwijder alle schroeven aan de onderkant. Omdat ze van verschillende lengte kunnen zijn, moet je schetsen waar welke waren. Plaats schroeven en andere onderdelen die van het toetsenbord loskomen in een pot om te voorkomen dat ze kwijtraken.

Stap 3

Terwijl u het toetsenbord ondersteboven blijft houden, verwijdert u de onderkant. Je vindt er een kleine printplaat, een meerlaagse set films met geleiders en pads, en een zacht canvas met groeven en pushers (of aparte pushercaps). Til in het tweede geval de filmset op, verwijder alle pushers en doe ze in een andere pot.

Stap 4

Verwijder nog drie of vier schroeven waarmee de printplaat vastzit (soms zitten deze schroeven aan de buitenkant - dan heb je ze al verwijderd). Verwijder het bord en je kunt de filmset verwijderen. Verlies de zachte pad die het bord tegen de films drukt niet.

Stap 5

Als alle toetsen tegelijk niet werken, koppelt u het snoer los, belt u het met een ohmmeter en sluit u het opnieuw aan. Repareer het snoer indien nodig. Verwissel tegelijkertijd de contacten niet op bepaalde plaatsen - dit dreigt zowel het toetsenbord als het moederbord van uw computer te beschadigen.

Stap 6

Als slechts een deel van de toetsen niet werkt, kijk dan eerst goed naar de contactkam van de printplaat. Zij is het die tegen de films drukt. Als de kamcontacten vuil zijn, maak ze dan schoon. Inspecteer vervolgens de films zelf. Herstel beschadigde sporen. Als de film ruw is, zal een zacht potlood werken. Als het glanzend is, moet u lijm gebruiken om de contacten in de achterruitverwarming van auto's te herstellen. Bedek het gebied rond de beschadigde baan met twee stroken ducttape, zodat alleen deze open blijft. Breng de lijm aan, laat deze volledig drogen en verwijder vervolgens de tape. Herstel de rest van de beschadigde sporen op dezelfde manier.

Stap 7

Zet het toetsenbord in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Vergeet de doppen niet, evenals de zachte pad die het bord tegen de films drukt. Draai alle schroeven waarmee het bord goed en gelijkmatig vastzit goed vast, maar draai ze niet te vast om te voorkomen dat de schroefdraad in de plastic behuizing losraakt. Controleer het toetsenbord op functionaliteit.

Aanbevolen: