Hoe Een Computervoeding Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computervoeding Te Starten?
Hoe Een Computervoeding Te Starten?

Video: Hoe Een Computervoeding Te Starten?

Video: Hoe Een Computervoeding Te Starten?
Video: Maak van een computervoeding een "Labvoeding" 2024, Mei
Anonim

Het aanzetten van de computer is eenvoudig. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en de computer komt tot leven. Dit komt door de voeding, die de benodigde spanningen levert, programma's opstart en de werking van koelers. Maar het gebeurt dat na het indrukken van de knop er niets gebeurt, de computer niet opstart. Er is iets niet in orde. Hoe te bepalen of het probleem is: de aan / uit-knop is defect of de voeding is doorgebrand? De knop kan hoogstwaarschijnlijk worden uitgesloten, maar de voeding moet worden gecontroleerd. De vraag rijst: hoe de voeding autonoom aan te zetten?

Hoe een computervoeding te starten?
Hoe een computervoeding te starten?

Noodzakelijk

Computer, voeding, jumper

instructies:

Stap 1

Voordat u met de voeding begint, moet u met een aantal zaken rekening houden. Sluit de voeding niet zonder belasting aan.

Stap 2

Vergeet de basisveiligheidsregels niet. Als u probeert de storing van de voeding te bepalen en de behuizing te demonteren, raak dan in geen geval het bord en de radiatoren met uw handen aan wanneer de stroom is aangesloten. Wacht na het uitschakelen ongeveer een minuut tot de condensatoren zijn ontladen. De spanning op het koellichaam van de vermogenstransistors is hoger dan 300 volt en er is vaak geen isolatie van het blokcircuit.

Stap 3

Om de voeding te starten is het voldoende om de PS-ON pin en GND kort te sluiten. Na het openen van deze pinnen wordt de voeding uitgeschakeld. Bij de overgrote meerderheid van de voedingsmodellen komt de groene draad op de brede connector overeen met de PS-ON-pin. Maar sommige Chinese fabrikanten houden zich niet altijd aan de norm, dus check alles voor jouw model. Op voedingen is meestal een markering op de zijkant geplakt die de overeenkomst aangeeft tussen de uitgangsspanning en de kleur van de draad.

Stap 4

Bereid de trui voor. Het zal u helpen om de connectoren te sluiten. Voor de jumper is een geïsoleerd stuk draad geschikt. Strip de uiteinden.

Stap 5

Sluit de lading aan. Dit kan een oud cd-station zijn, een harde schijf of een eenvoudige autolamp die is aangesloten op de gele en zwarte kabel.

Stap 6

Verbind vervolgens de groene (PS-ON) en zwarte draden op de 20-pins connector met de voorbereide jumper. Sluit vervolgens de voeding aan op het lichtnet. Om de voeding los te koppelen, opent u gewoon de contacten.

Aanbevolen: