Hoe Maak Je Een Computervoeding Opnieuw?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computervoeding Opnieuw?
Hoe Maak Je Een Computervoeding Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Computervoeding Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Computervoeding Opnieuw?
Video: Maak van een computervoeding een "Labvoeding" 2024, April
Anonim

De computervoeding kan worden aangepast voor gebruik in combinatie met andere elektronische apparaten. Om het voor hen gemakkelijker te maken om als laboratorium te gebruiken, is het raadzaam om het opnieuw te maken.

Hoe maak je een computervoeding opnieuw?
Hoe maak je een computervoeding opnieuw?

Noodzakelijk

  • - voedingseenheid;
  • - puzzel;
  • - soldeerbout;
  • - boren;
  • - nesten;
  • - bekers;
  • - lampen en stopcontacten daarvoor;
  • - zekeringen en houders daarvoor;
  • - klemmen.

instructies:

Stap 1

Snijd een paneel van ongeveer 20 bij 20 centimeter groot uit duurzaam isolatiemateriaal (bijvoorbeeld PCB of plexiglas). Boor er gaten in voor bevestiging aan de body, montage van de uitgangsklemmen, de aan/uit schakelaar, lamphouders en zekeringhouders voor 3, 3-volt uitgangen (ze zijn niet voorzien van kortsluitbeveiliging). De gatdiameters zijn afhankelijk van de onderdelen die u bij de hand hebt.

Stap 2

Koppel de voeding los. Knip de connectoren af van de draden die uit de voeding komen. Schroef de tuimelschakelaar in het daarvoor bestemde gat. Soldeer een groene draad aan de ene aansluiting van een van de contactgroepen en een zwarte draad aan de andere aansluiting van dezelfde contactgroep. Schroef nu de lamphouder vast. Steek er een gloeilamp in, ontworpen voor een spanning van 6, 3 V en een stroom van 0, 22 A. Soldeer een terminal van de cartridge aan de terminal van de tuimelschakelaar waarop de zwarte draad is aangesloten, en aan de andere terminal van dezelfde cartridge - een van de rode draden. Het lampje geeft niet alleen de aan-status van de laboratoriumunit aan, maar laadt ook de 5-volt uitgang. Zonder dit, bij afwezigheid van een belasting, zal de spanning op alle andere klemmen enigszins worden overschat. Het tweede lampje, ontworpen om de stroom aan te geven, gaat aan tussen de lila draad en de uitgang van de tuimelschakelaar, die is aangesloten op de zwarte draad.

Stap 3

Plaats nu de rijen uitgangsklemmen op het voorpaneel: de eerste rij is volgens het aantal gele draden, de tweede is volgens het aantal resterende rode draden, de derde is volgens het aantal oranje draden, de vierde is volgens tot het aantal resterende zwarte draden. Plaats een enkele klem voor de blauwe draad onder deze rijen. Soldeer één draad van de overeenkomstige kleur aan elk van de clips. Soldeer nog niet alleen de oranje draden. Teken de rijen als volgt: +12 V, +5 V, +3, 3 V, common. Schrijf -12 V naast de enige aansluiting die op de blauwe draad is aangesloten.

Stap 4

Monteer nu de zekeringhouders passend bij het aantal oranje draden. Sluit de +3, 3 V-klemmen niet rechtstreeks aan op deze draden, maar via de houders. Installeer een zekering van 5 A in elk van deze laatste.

Stap 5

Bevestig het paneel aan de PSU zodat geen van de ventilatieopeningen wordt belemmerd. Zet de tuimelschakelaar uit en schakel het apparaat zelf in. Sluit netspanning aan op de ingang van de stroombron (gebruik een geaard stopcontact en snoer). Zet de schakelaar op het apparaat zelf aan - het stand-bylampje gaat branden. Zet de tuimelschakelaar aan en het lampje dat de bedrijfsmodus aangeeft gaat branden. Overschrijd bij het laden van het apparaat niet de totale stroomsterkte die is aangegeven op de sticker op de behuizing, evenals het totale uitgangsvermogen van het apparaat. De stroom die van elke draad afzonderlijk wordt afgenomen, mag niet hoger zijn dan 5 A.

Aanbevolen: