Hoe Maak Je Kaders In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kaders In Photoshop
Hoe Maak Je Kaders In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Kaders In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Kaders In Photoshop
Video: Adobe Photoshop How To Make A BORDER 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om fotolijsten te maken met behulp van Photoshop-tools. Het maken van enkele lijsten verschilt niet veel van het werken aan een collage. Om de randen van de afbeelding op een minder gecompliceerde manier te benadrukken, zijn een laagmasker, stijl en filters voldoende.

Hoe maak je kaders in Photoshop
Hoe maak je kaders in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarvoor je een kader gaat maken in Photoshop en maak een duplicaat van de actieve laag. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met de optie Laag dupliceren in het menu Laag.

Stap 2

Om een eenvoudig kader te maken, moet u een streek op de laag aanbrengen. Open het instellingenvenster met de optie Lijn uit de groep Laagstijl van het menu Laag. Pas de kleur en breedte van de lijnlijn in pixels aan in het venster dat wordt geopend. Selecteer Binnen of Midden in het veld Positie.

Stap 3

Door de parameter Grootte in te stellen op een grote waarde, in plaats van een smalle band, krijgt u een groot gebied langs de randen van de afbeelding gevuld met de geselecteerde kleur. U kunt een verloop of textuur kiezen in plaats van een kleur voor de streek. Selecteer hiervoor in het veld Opvultype Verloop of Patroon in plaats van Kleur. Alle resultaten van het wijzigen van de instellingen zijn direct zichtbaar in het geopende documentvenster.

Stap 4

Een andere manier om een eenvoudig kader te maken, is door Photoshop-filters toe te passen op de randen van de afbeelding. Om een blanco te creëren, selecteert u het deel van de afbeelding dat niet door het kader wordt bedekt. Selectie in vrije vorm kan worden gemaakt met behulp van tools uit de Lasso-groep. De groep Marquee bevat gereedschappen die geschikt zijn voor het maken van rechthoekige of elliptische selecties.

Stap 5

Maak een masker op een kopie van de laag met de originele afbeelding op basis van de selectie. Gebruik hiervoor de optie Selectie verbergen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Pas een van de vervagingsfilters toe op de gemaakte framebasis of voeg ruis toe. Radiaal vervagen in de modus Zoom of Gaussiaans vervagen is geschikt voor het maken van frames. De instellingen voor deze filters worden geopend door opties in de groep Vervagen van het menu Filter.

Stap 6

Om ruis aan het frame toe te voegen, opent u het instellingenvenster met de optie Ruis toevoegen in de groep Ruis van het menu Filter. Als, wanneer u de filterinstellingen wijzigt, de afbeelding in het documentvenster ongewijzigd blijft, werkt u niet met een afbeelding, maar met een masker. Annuleer alle acties in het palet Historie nadat u het masker hebt gemaakt en klik op de rechthoek links van het maskerpictogram in het lagenpalet.

Stap 7

Experimenteer met filters uit de Filtergalerij voor meer pittoreske resultaten. Open het galerijvenster met de optie Galerij filteren in het menu Filter. Door op het pictogram van een van de filters te klikken, ziet u het resultaat van de toepassing ervan in het voorbeeldvenster. Om meer dan één filter op het frame toe te passen, klikt u op de knop Nieuwe effectlaag en klikt u op het pictogram van het filter dat u op de afbeelding gaat toepassen.

Stap 8

Bewaar de resulterende afbeelding, ingesloten in een frame, in psd- en jpg-bestanden. Het gemaakte frame kan op elke andere afbeelding worden geplaatst door de laag waarop het zich bevindt uit het psd-bestand te kopiëren.

Aanbevolen: