Hoe Te Tekenen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Te Tekenen Op Een Computer
Hoe Te Tekenen Op Een Computer

Video: Hoe Te Tekenen Op Een Computer

Video: Hoe Te Tekenen Op Een Computer
Video: Hoe moet je tekenen op je computer 2024, Maart
Anonim

Als eerder alle tekeningen door ingenieurs alleen op papier werden uitgevoerd, is het vandaag de dag mogelijk geworden om het proces van het maken van een verscheidenheid aan tekeningen en plannen te optimaliseren. Er worden computertechnologieën gebruikt om te tekenen en technici gebruiken een professioneel AutoCad-programma om te werken, waarin u nauwkeurige en hoogwaardige plannen kunt maken.

Hoe te tekenen op een computer
Hoe te tekenen op een computer

instructies:

Stap 1

Het is niet moeilijk om dit programma onder de knie te krijgen - na een beetje training kun je eenvoudig eenvoudige tekeningen maken met behulp van de basisfuncties van het programma. Naarmate uw vaardigheden groeien, zult u in staat zijn om meer complexe functionaliteit onder de knie te krijgen. De eenvoudigste manier om een tekening te tekenen, is door lijnen en lijnsegmenten te gebruiken.

Stap 2

AutoCad openen. Teken je eerste lijn. Selecteer hiervoor het pictogram "Lijn" op de werkbalk in het bovenste menu. Kies het eerste en laatste punt van de lijn en de lijn wordt gemaakt. Als u een lijn loodrecht op een bestaande lijn wilt maken, drukt u op de F8-toets.

Stap 3

Onder de belangrijkste opdrachten van AutoCAD zijn de belangrijkste opdrachten die u bij uw werk zullen helpen, de opdrachten voor kopiëren, verplaatsen, roteren en verwijderen. Zonder deze commando's is het onmogelijk om de basis van computertekenen onder de knie te krijgen. Knoppen voor draaien, kopiëren, overzetten en verwijderen vindt u eenvoudig op de hoofdwerkbalk van het programma. Om een commando toe te passen op een object, selecteert u het en klikt u vervolgens op het pictogram van het geselecteerde commando.

Stap 4

Selecteer de oorsprong en wijs vervolgens het eindpunt in de tekening aan. Om een object te verwijderen, selecteert u het op dezelfde manier en drukt u op Delete.

Stap 5

Begin met het tekenen van een plan door de middellijnen te tekenen. Gebruik hiervoor de segmenttool. Teken twee loodrechte lijnen met segmenten - de horizontale en verticale assen. Selecteer het gemaakte object en kopieer het naar de gewenste afstand, gedefinieerd in het aantal assen. U moet een maaswijdte van de juiste maat hebben.

Stap 6

Selecteer de gemaakte lijnen en open hun eigenschappenvenster. Stel streepjespunt in als het lijntype. Begin vervolgens, op basis van de gestippelde geleidingsassen, met het tekenen van de belangrijkste delen van de tekening met ononderbroken lijnen. Selecteer de as waarlangs de tekenlijn loopt en kopieer deze op gelijke afstanden naar links en rechts.

Stap 7

Zo krijgt u een gelijkmatige strook van het onderdeel. Selecteer het en stel het lijntype in de eigenschappen in op ononderbroken lijn. Om te voorkomen dat de lijnen van de tekening worden overschreden, selecteert u de optie "Fillet" in het menu en klikt u, terwijl u Shift ingedrukt houdt, één voor één op de lijn. Naast lijnen voor het tekenen van verschillende elementen van de tekening, kunt u het cirkelgereedschap gebruiken.

Aanbevolen: