Hoe Te Tekenen In Illustrator

Inhoudsopgave:

Hoe Te Tekenen In Illustrator
Hoe Te Tekenen In Illustrator

Video: Hoe Te Tekenen In Illustrator

Video: Hoe Te Tekenen In Illustrator
Video: Научитесь рисовать что угодно с Adobe Illustrator CC 2024, Mei
Anonim

De basis van afbeeldingen die u in Illustrator maakt, zijn paden en hun verbonden ankerpunten. De gereedschappen Potlood, Pen, Ellips, Veelhoek en Rechthoek zijn geschikt voor het tekenen van dergelijke paden.

Hoe te tekenen in Illustrator
Hoe te tekenen in Illustrator

Noodzakelijk

Illustrator-programma

instructies:

Stap 1

Druk op Ctrl + N om het instellingenvenster te openen voor een nieuw document dat is gemaakt in Illustrator en geef de afmetingen, kleurmodus en oriëntatie op.

Stap 2

Als u een rechthoek moet tekenen, schakelt u het gereedschap Rechthoek in, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de vorm naar de gewenste grootte. Net als in Photoshop, geeft het ingedrukt houden van de Shift-toets tijdens het tekenen je de mogelijkheid om een vierkant te tekenen.

Stap 3

Op dezelfde manier kunt u een ellips, veelhoek, afgeronde rechthoek en ster tekenen. Als u een rechthoek met afgeronde hoeken wilt maken, schakelt u het gereedschap Afgeronde rechthoek ("Rechthoek met afgeronde hoeken") in, de ellips wordt getekend met het gereedschap Ellips. Gebruik het gereedschap Veelhoek om de veelhoek te krijgen en het gereedschap Ster om de ster te tekenen.

Stap 4

Schakel het gereedschap Potlood of Pen in om vrije-vormpaden te maken. Met een potlood kun je de lijnen tekenen die je wilt. Als u liever een vorm op basis van punten maakt, selecteert u het gereedschap Pen en tekent u punten door op de gewenste plaatsen op het canvas te klikken. De punten worden verbonden met een pad.

Stap 5

Als u tijdens het tekenen niet precies het pad kreeg dat u wilde weergeven, kunt u het bewerken door een of meer van de ankerpunten te verplaatsen. Schakel hiervoor het gereedschap Direct selecteren in, selecteer het gewenste punt door erop te klikken en versleep het. Met het gereedschap Ankerpunt toevoegen uit de groep Pen kunt u een nieuw punt aan het pad toevoegen en met het gereedschap Ankerpunt verwijderen het overtollige punt verwijderen.

Stap 6

Paden die met tekengereedschappen zijn gemaakt, kunnen worden geverfd met vulling en streek. Om dit te doen, selecteert u het gewenste pad in het lagenpalet en selecteert u er een vulkleur voor door op het voorbeeld in het veld Vulling in het paneel onder het hoofdmenu te klikken. Als het pad waarop u deze stijl toepast niet gesloten is, wordt de vulling beperkt tot een denkbeeldige lijn die het eerste en laatste punt van het pad verbindt.

Stap 7

Om de streek aan te passen, klikt u op het staal in het veld Streek ("Stroke") en kiest u een geschikte kleur. U kunt het gewicht van de streek aanpassen in het vak rechts van het kleurstaal.

Stap 8

Met Illustrator kunt u een kleur maken met geleidelijke overgangen van de ene kleur naar de andere met behulp van het gereedschap Verloopnet ("Mesh"). Om dit effect te krijgen, klikt u met het gereedschap in het pad op de plaatsen waar u kleurvlekken wilt maken. Selecteer het ankerpunt van de mesh die verschijnt en geef de kleur op waarin het gebied eromheen wordt geverfd door op het juiste staal te klikken. Pas de kleur voor de rest van de ankerpunten op dezelfde manier aan.

Stap 9

De gekleurde vlekken die door het verloopnet zijn gemaakt, kunnen worden verschoven. Selecteer hiervoor het ankerpunt in het midden van het gevulde gebied en versleep het.

Stap 10

Gebruik de optie Opslaan in het menu Bestand om de afbeelding op te slaan in ai-, pdf- of eps-indeling. Als je wilt eindigen met een jpg- of png-bestand, selecteer je in hetzelfde menu de optie Exporteren.

Aanbevolen: